Társoldalunk:

Az olasz sajtó szerint Vettel megállapodott az Aston Martinnal

2020.08.06. 12:43

Több olasz kiadvány is arról számolt be, hogy Sebastian Vettel megállapodott a Racing Pointtal, ami jövőre Aston Martin néven szerepel a Forma-1-ben.

Hivatalos megerősítés még nem érkezett, de több olasz kiadvány, köztük a La Gazzetta dello Sport is arról számolt be, hogy Sebastian Vettel megállapodott a jövőre Aston Martin néven induló Racing Pointtal, és 2021-től is folytatja a pályafutását a Forma-1-ben.

Megvan Vettel új csapata?Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Mario Renzi

Vettel jövője azóta kérdéses, hogy a Ferrari lényegében eltanácsolta, és a német pilóta kijelentette, csak versenyképes istállóval hajlandó a mezőnyben maradni. A Mercedesnél gyorsan kizárták a szerződtetését és volt csapatánál, a Red Bullnál sincs hely, a Renault pedig Fernando Alonsóval állapodott meg.

A Racing Point azáltal vált vonzó opcióvá, hogy a csapat szorosabbá fűzte az együttműködését a 2014 óta verhetetlen Mercedesszel, a teljes hajtáslánc megvásárlása mellett a címvédő szélcsatornáját használják és bevallottan lemásolták az autó karosszériáját is, bár az ellenfelek miatt ezt nem teljesen szabályosan tették.

A csapat a következő szezontól az Aston Martin színeiben indul, miután Lawrence Stroll vezetésével a csapat tulajdonosi konzorciuma részesedést vásárolt az autógyárban is, és kisebb befektetőként megjelent a gyárnál Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is. Augusztustól az Aston Martin vezérigazgatója az affalterbachi Mercedes-AMG volt elnöke, Tobias Moers.

Vettel honfitársa, Nico Hülkenberg ugrott be Pérez helyéreForrás: Motorsport Images/Mark Sutton

Az olasz értesülések szerint Vettel hároméves megállapodást kötött a csapattal, jelenleg 33 esztendős, így van még ideje, hogy újabb sikereket érjen el, kérdés, hogy a gyári Mercedes árnyékában erre az Aston Martinnak mekkora esélye lesz.

A német pilóta érkezésével Sergio Péreznek távoznia kell a csapattól. A lapok úgy tudják, a hivatalos bejelentést a hétre tervezték, de a mexikói pilóta koronavírus-fertőzése átírta a menetrendet. Az egyelőre kérdéses, hogy az egyébként szerződéssel rendelkező Pérezzel is sikerült-e megállapodásra jutni vagy a helyzet az FIA szerződésvizsgáló testülete elé kerül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK