Társoldalunk:
Hírlevél

A Mercedes megerősítette, hogy Bottas jövőre is a csapat tagja marad

2020.08.06. 13:33

A következő szezon során is a Mercedes színeiben versenyezhet Valtteri Bottas, erősítette meg a csapat a Forma-1 70. évfordulós Nagydíja előtt.

A Mercedes hivatalosan is megerősítette a korábban már elterjedt pletykát, miszerint Valtteri Bottas 2021-ben is a csapat versenyzője maradhat. A finn pilóta 2017-ben szegődött a világbajnok istállóhoz, azóta folyamatosan egy-egy szezonra hosszabbítanak vele, de mindig bizalmat szavaztak neki.

Bottas jövőre is a Mercedes pilótája leszForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Bottas tavaly az összetett 2. helyezettje lett Lewis Hamilton mögött, és a közös éveik során minden alkalommal elhódították a konstruktőri világbajnoki címet. Jellemzően apolitikus, Hamiltont csak ritkán megszorító versenyző, így a csapat részéről nem volt erős indok a lecserélése mellett.

A finn pilóta 30 esztendős, eddig 8 nagydíjat nyert meg, mindet a Mercedesszel. Elmondta, büszke arra, hogy a márkát képviselheti, folyamatosan fejlődik, úgy érzi, most a valaha volt legerősebb, és az igyekezetével osztozik a Mercedes által képviselt filozófiában is. Mindig javulni akar, és újabb sikerekre éhes. 

„Mióta gyermekként beleszerettem az F1-be, az az álmom, hogy világbajnok lehessek. Az idén harcban vagyok a világbajnokságért, és az, hogy a Mercedesszel maradok, a következő szezonra is a lehető legjobb helyzetbe hoz. Egy lerövidített szezon kellős közepén vagyunk, mindent bele akarok adni az összes versenyen. A múlt hétvégi defekt nagy csapás volt a Lewis elleni küzdelemben, de elszánt vagyok, hogy visszavágjak.”

Bottas elszólta magát, megerősítette, hogy Hamilton lesz a csapattársa

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a csapatnál örülnek, hogy Bottas „még legalább egy szezonra” az istállónál marad, ő is megerősítette, hogy versenyzője a pályán nyújtott teljesítmény, valamint a fizikális és a mentális felkészültség terén is az eddigi legerősebb. Kiemelte, hogy „nagyon fontos szerepet játszik a csapat általános teljesítménye” terén.

„Meggyőződésem, hogy manapság a miénk a legerősebb páros az F1-ben, és Valtteri szerződtetése fontos lépcső abban, hogy ezt az erősséget a jövőben is megtartsuk. Ő keményen dolgozik, őszinte és az egész csapattal jó kapcsolatban van, beleértve a csapattársával is, ami nem magától értetődő akkor, amikor mindkét pilóta a bajnoki címre hajt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK