Társoldalunk:

Riválisai szerint Hamiltont idén már senki nem állíthatja meg

2020.08.05. 12:59

Max Verstappen és Charles Leclerc egyetértett abban, hogy Lewis Hamilton fogja megnyerni az idei F1-es világbajnokságot. A brit pilóta sajnálja, hogy nincs szoros csata a címért, ugyanakkor kijelentette, mindez nem a Mercedes hibája.

A Brit Nagydíj hétvégéjén Lewis Hamilton zsinórban harmadik alkalommal szerezte meg a pole pozíciót, illetve nyerte meg a futamot. A brit pilóta előnye ráadásul nem 7 ponttal, hanem 25-tel növekedett, miután csapattársa, Valtteri Bottas a defekt miatt csak a 11. pozícióban végzett, így már 30 egységgel vezet vele szemben. 

Verstappen és Leclerc is úgy gondolja, hogy a vb-címet már most oda lehet adni HamiltonnakForrás: 2020 Pool/Frank Augstein/AP/Frank Augstein

A leintés utáni sajtótájékoztatón megkérdezték a 2. helyezett Max Verstappent, illetve a dobogó legalsó fokát megszerző Charles Leclerc-t, hogy képes lesz-e bárki megállítani a címvédőt. Annak ellenére, hogy ez még csak a szezon negyedik futama volt, és nem tudjuk, hogy pontosan mennyi van hátra, a két 22 éves versenyző lényegében már most odaadta az elsőséget a brit pilótának.

Verstappen egy szimpla „nemmel” felelt az ezt firtató kérdésre, míg Leclerc egy kicsit jobban kifejtette véleményét.

Ha az a kérdés, hogy meg tudja-e valaki állítani Lewist, akkor a válasz az, hogy nem. Az egyetlen, akinek van némi esélye, az Valtteri, de ennyi.”

A nullázással azonban Bottas lehetőségei is jelentősen lecsökkentek, hiszen már több mint egy futamgyőzelemnyi a hátránya riválisával szemben. Ezzel a finn pilóta is tisztában van, de nem tehet mást, továbbra is a lehető legjobbját fogja nyújtani, és nem adja fel a küzdelmet.

„Természetesen ez nem ideális – idézi őt a Crash.net. – Jelen állás szerint még több mint tíz versenyünk van hátra, de ezt nem lehet tudni biztosan. A legjobb nyilván az lenne, ha az ember végig az élen állna, szóval ez óriási veszteség, ami nem nagyon fér bele. Persze Lewisnak jó futama volt, de ő megúszta [a defektet]. Mit mondhatnék? A történteken nem tudok változtatni, szóval tovább kell lépnem, le kell vonnom a tanulságokat, legközelebb pedig újra megpróbálom. Továbbra is nyomni fogom, és hiszek, mert soha nem lehet tudni, mi következik.”

Ami Hamiltont illeti, egyelőre úgy néz ki, hogy nem a jelenlegi ellenfeleire kell koncentrálnia, hanem leginkább Michael Schumacher különböző rekordjaival lesz versenyben.

A hatszoros világbajnok azonban sokkal jobban örülne annak, ha a végső győzelemért zajló csata jóval szorosabb lenne a jelenleginél.

Hamilton szorosabb világbajnoki csatát szeretneForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Ízig-vérig versenyző vagyok. Úgy nőttem fel, hogy rengeteg kerék a kerék elleni küzdelmet kellett megvívnom, főleg gokartos koromban, és ez az, ami mindig is izgalomba hozott, ezért keltem fel reggelente. Szóval ez nem az a világbajnoki csata, amiben reménykedtem. Sokkal jobban szeretném, ha nagyon szoros lenne a harc ezzel a két sráccal, mert ez az, ami motivál engem.

Tényleg remélem, hogy a jövőben közelebb leszünk egymáshoz.”

Hamilton ezzel együtt megjegyezte, hogy mindez nem a remek munkát végző Mercedes hibája, hiszen a szabályok mindenki számára ugyanúgy adottak. A hatszoros világbajnok bízik benne, hogy a 2022-ben bemutatkozó új szabályok lehetővé teszik a jobb versenyzést anélkül, hogy a Forma-2 szintjére lassulnának vissza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK