Társoldalunk:

A Red Bullt frusztrálja a Mercedes mögötti lemaradása

2020.08.01. 18:53

Christian Horner csapatfőnök nem rejtette véka alá csalódottságát a Brit Nagydíj időmérője után, amelyen Max Verstappen úgy kapott egy másodpercet Lewis Hamiltontól, hogy mindent kihozott a Red Bullból.

A Ferrarihoz hasonlóan a Red Bullnál dolgozóknak is egyik szeme sír, a másik pedig nevet, habár jobbik autójuk teljesítményének is csak részben örülhetnek. Max Verstappen harmadik helyezése jelenleg a maximum, amit az istálló önerőből elérni képes, ami Christian Hornert igencsak frusztrálja.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a mai nap nem volt frusztráló, különösen a Mercedesszel szembeni hátrányunk tükrében – utalt a csapatfőnök kereken egy másodperces lemaradásukra. – Tudjuk, hogy ez a pálya mindig is feküdt az autójuknak, de elképesztően gyorsak jelenleg. Ezzel együtt nyomás alatt kell tartanunk őket, amennyire csak lehet."

Csak az egyik Red Bull jutott be a Q3-ba - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

Verstappen is úgy vélte, hogy jelenleg ez a maximum, szerinte az sem változtatott volna semmin, ha péntekről szombatra nem hűl le az időjárás. „Akkor is jópár tizeddel le lennénk maradva, nem hiszem, hogy a meleg időjárás akkora különbséget jelent. Ha ma 35 fok lett volna, akkor is a harmadik helyen végeztem volna. Egy kicsit talán segített volna, de nem sokat."

„Úgyhogy nem vagyok meglepve, továbbra is tanuljuk az autót és próbáljuk fejleszteni. Szerintem jó irányt találtunk, ezen a hétvégén kiszámíthatóbbnak tűnik, ma szórakoztató volt vezetni. Az időmérő összességében rendben volt, nagyjából végig a harmadik helyen álltam, szerintem nem igazán tehettünk többet. Az utolsó Q3-as körömben volt egy kis megingásom az utolsó kanyarban, de ezzel együtt elég jó kör volt."

Horner is dicsérte Verstappent, aki szerinte mindent kihozott a kocsiból, hogy 2016 óta a legjobb rajthelyüket szerezze meg Silverstone-ban.

A csapatfőnök és Verstappen is úgy érzik, hogy a futamon közelebb lehetnek a Mercedesekhez.

„A harmadik hely esélyt ad a harcra vasárnap, remélem hogy tiszta rajtunk lesz és utána nyomást helyezhetünk a Mercedesre – mondta a holland. – Megpróbálunk sok pontot szerezni és legalább a harmadik helyet megtartani, de ennél mindig egy kicsit többen reménykedünk."

Albon felejthető napon van túl - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Ami Alex Albont illeti, a thai-brit pilóta szemmel láthatóan letört volt, miután a Q3-ba sem jutott be, és vasárnap a 13. helyről lesz kénytelen rajtolni. A pénteki második szabadedzésen összetörte a Red Bullt, amelyet a csapat szombatra rendbe hozott, a harmadik szabadedzésen azonban csak az utolsó negyed órára jöhetett ki elektromos probléma miatt.

„Nem mondanám, hogy borzasztó hétvégém volt, de a mai nap tényleg nem volt valami jó – nyilatkozta a Sky Sportsnak – Hiányzott az elveszített idő, a szél itt egyfolytában változik, ami miatt az autó egyensúlya is állandóan változik, úgyhogy hiányzott a finomhangolás, ráadásul a mezőny is szoros volt. De ez van, holnap legalább szabadon választhatunk gumit, úgyhogy remélhetőleg javíthatunk néhány helyet."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK