Társoldalunk:

A Mercedes nem veszi készpénznek, hogy a futamon is könnyű dolga lesz

2020.08.01. 19:54

Noha óriási előnnyel nyerték a Brit Nagydíj időmérő edzését, a Mercedes nem tudja, hogy a Red Bull mire lesz képes a versenyen, a pénteki versenyszimulációkból kiindulva mindenesetre szoros küzdelemre számítanak Verstappennel.

Érthető módon nem talált kivetnivalót a Mercedes Brit Nagydíj időmérő edzésén mutatott teljesítményében Toto Wolff, az istálló csapatfőnöke, aki megjegyezte, vélhetően nem sok barátot szereztek azzal, hogy ismét demoralizáló fölénnyel utasították maguk mögé a riválisokat és szerezték meg az első, illetve a második helyet.

Nagyon elégedettek lehetünk az időmérős teljesítményünkkel, noha úgy tippelem, hogy nem szereztünk vele túl sok barátot. Az autónk nagyon jól működött ma, tényleg a saját ligájában játszott, a teljesítménye tükrözi azt a munkát, amit az innen nem messze levő gyárunkban fektettünk bele. Lewis és Valtteri is kihozta magából és az autóból a legtöbbet ma."

A Mercedes gond nélkül szerezte meg az első két helyet - Galéria!Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Will Oliver

Wolff ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a fontos az lesz, hogy holnap is az első két helyen legyenek. „Nagyon boldogok lehetünk a mai eredménnyel, de tudjuk, hogy a pontokat holnap osztják, a versenytársaink pedig kemény küzdelemre fognak késztetni minket. Eltökéltek vagyunk, hogy mindent beleadjunk és átmentsük a formánkat a versenyre, amelyen remélhetőleg jó kis show-val szolgálhatunk az otthonról figyelő szurkolóknak."

Az időmérő utáni nyilatkozatában Valtteri Bottas szintén a vasárnapi versenyre tekintett előre, miután csalódáskeltőnek nevezte, hogy ma kikapott Hamiltontól. „A holnapi nap számít, a hosszú etapokon mutatott teljesítményem pedig igazán jó volt ezen a hétvégén. Úgy hiszem, hogy lesznek lehetőségeim, még minden nyitott, úgyhogy már várom."

Andrew Shovlin, a Mercedes vezető versenymérnöke amiatt méltatta a versenyzőket, hogy a nehéz körülmények ellenére jól teljesítettek. „Elismerés illeti a csapatot és a versenyzőket az első sor kisajátításáért, különösen Lewist a fantasztikus pole-köréért. Nem volt könnyű neki és Valtterinek jó köröket összeraknia, mivel a szélnek nagy hatása volt az autó egyensúlyára, és amint elkezd az autó csúszni, a gumik hőmérséklete felmegy, és csökken a tapadás. A körülmények nekünk kedvezően változtak a mai napra, de a gumik hőmérsékletének kör eleji menedzselésével is jobb munkát végeztünk, mint tegnap."

Nem tudják, hogy a futamon is kényelmes előnyben lesznek-e - Galéria!Forrás: AFP/Bryn Lennon

Shovlin is óvatos volt a futamot illetően, a harmadik helyről induló Max Verstappen ugyanis bizonytalan tényező a Mercedes szemében. Nem igazán tudjuk, hogy milyen a Red Bull versenytempója. A pénteki hosszú etapokon úgy tűnt, hogy nagyon közel vannak hozzánk, és összességében jobbnak tűntek versenyüzemmódban, mint egy körön, úgyhogy fel leszünk készülve a harcra, és semmit sem veszünk készpénznek."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK