Társoldalunk:

Most az időmérőn esélyesebb a Ferrari, de a futamon bajban lehetnek

2020.07.31. 21:27

Charles Leclerc és Sebastian Vettel is küszködött a Ferrarival a Brit Nagydíj pénteki edzésein, és mindketten úgy vélik, javulniuk kell a továbbiakban, különben újabb szerény hétvégére számíthatnak.

A várakozásoknak megfelelően az idén gyengélkedő Ferrari nem táltosodott meg a tempós silverstone-i pályán zajló Brit Nagydíjra. Charles Leclerc ugyan a 4. helyet szerezte meg a délutáni második szabadedzésen, de ez inkább a nem reprezentatív köridőknek köszönhető. Leclerc nem is volt optimista a helyzet láttán.

Vettel pénteken nem kapott használható autót - GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

„A versenytempó terén nagyon küszködtünk, ezen mindenképpen dolgoznunk kell – ismerte el. – Az időmérős formánk igazából a vártnál kicsit jobb, ami jó hír” – tette hozzá. A monacói versenyző szerint ennek az az oka, hogy alacsony leszorítóerővel mennek a pályán, ami az egykörös tempónak jót tesz, a hosszabb etapoknak viszont nem.

„Még mindig sok részleten változtathatunk, úgyhogy megpróbálunk rájönni, mit tehetnénk, talán az időmérős tempóból is beáldozhatunk egy kicsit, hogy a versenyen jobbak lehessünk” – latolgatott Leclerc, aki az eddigiek alapján a csapattársával, Sebastian Vettellel csatázhat majd azért, hogy bejusson az időmérő harmadik szakaszába.

Vettel nagyon viszontagságos napon van túl Silverstone-ban. Az első szabadedzést teljesen kihagyta az intercooler hibája miatt, a második tréningen pedig a pedálokat kellett kicserélni az autójában.  

„Zavaros nap volt – összegzett. – Gondunk akadt a fékpedállal, ezért meg kellett állnunk, hogy megoldjuk, és utána is nehéz volt felvenni a ritmust. Alapvetően vannak még apróságok, amiket ki kell ismernünk, és meg kell jegyeznünk holnapra. Szerintem javítanunk kell az autón” – jelentette ki.

A Mercedeshez hasonlóan Vettel is figyelmeztetett arra, hogy szombatra megváltozik a pálya állapota, mert hűvösebb időjárás uralkodik majd Silverstone térségében.

„Le kellene hűlnie a pályának, majd meglátjuk, hogy ez így is lesz-e – mondta. – Remélem, hogy kitalálunk valamit. Az én oldalamon sok minden magától meg fog oldódni, és holnap jobb napunk lesz” – zárta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK