Társoldalunk:

Hamilton még legalább három évre tervez az F1-ben

2020.07.30. 20:07

A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton a Brit Nagydíj előtt kijelentette, még legalább három évig a Forma-1-ben akar versenyezni, és ha utána is formában marad, még tovább nyújthatja a pályafutását.

Sorban dönti meg a rekordokat Lewis Hamilton a Forma-1-ben, hazai versenyén, a Brit Nagydíjon is lehetősége nyílik erre, és belátható időn belül várhatóan beállítja Michael Schumacher eredményeit is a futamgyőzelmek, valamint a világbajnoki címek terén. Többször felmerült már, hogy a Mercedes versenyzője hátat fordíthat a sportágnak, de Silverstone-ban kijelentette, ezt egyelőre nem tervezi.

Hamilton még nem tervezi a visszavonulástForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

Hamilton 35 esztendős, a mezőny jelenlegi korelnöke, Kimi Räikkönen 40, és jövőre visszatér a 39 éves Fernando Alonso is, így a Mercedes-pilóta előtt is van még jövő, főleg akkor, ha csapata továbbra is a mezőny legjobb autóját építi. Silverstone-ban megkérdezték tőle, hogy láthatja-e még a közönség személyesen is versenyezni, erre a szurkolói számára kedvező választ adott.

„Nem hiszem, hogy bármit is lehet garantálni, de maradok még az biztos, mindenképpen ez a cél – erősítette meg. – Az kissé bizonytalan, hogy milyen sokáig. A koronavírus miatti bezártság sok szempontból negatív volt, de életteret is adott, és sok energiám maradt, hogy más dolgokra összpontosítsak” – utalt a versenyzésen kívüli érdeklődéseire.

Ez a kis idő olyan volt, mint a friss levegő, és új lendületet adott, hogy talán egy kicsit tovább maradjak.”  

„Örökké azon a szinten akarok teljesíteni, amit most képviselek, de nyilvánvaló, hogy egy adott ponton a fizikális és a mentális oldal is romlani kezd. Nem tudom, hogy ez mikor jön el, de a közeljövőben nem számítok erre, a következő két-három év során. Úgyhogy, belátható ideig még mindenképpen itt leszek.”

Hamiltonnal kapcsolatban korábban többször is felmerült, hogy a sikerei ellenére kiábrándul a sportágból, és inkább a divatvilág vagy a zeneipar felé fordulna, a héten végre el is ismerte, hogy XNDA néven valóban az ő hangja hallható Christina Aguilera egyik dalában. A gyakori hangulatingadozásai azonban úgy tűnik, tartósan nem zökkentik ki, és arra koncentrál, hogy megállja a helyét a mezőnyben.  

Előre tekintForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

„Függetlenül attól, hogy nyertem már világbajnokságokat, szerintem továbbra is ki kell érdemelnem a jogot, hogy itt lehessek a szereplésemmel, és azzal, hogy hozom az eredményeket. Az a célom, hogy olyan sokáig jó eredményeket érjek el, ameddig csak tudok. Még legalább három évig itt látom magamat” – összegzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK