Hamilton: Buktam már el egy ponttal vb-címet, mindenből a maximum kell

Forma-1, Magyar Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Faluvégi Péter
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 19: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W11 takes the chequered flag during the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 19, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton kijelentette, a Mercedesnél teljes erőbedobással dolgoznak a sikerekért és ő maga is minden pontszerzési lehetőséget megragadna, ezért gyűjtötte be a Magyar Nagydíjon is a leggyorsabb körért járó jutalmat. Előbb-utóbb a Red Bull feljavulását várja.

Lehengerlő fölénnyel kezdte az idei F1-es szezont a Mercedes csapata, mindhárom eddigi futamon megszerezték a pole pozíciót és a győzelmet is, így természetesen vezetik a konstruktőri világbajnokságot és egyéniben is az első két helyen állnak a pilótáik. Az idénynyitó után Valtteri Bottas állt jobban, de a Hungaroringről már Lewis Hamilton távozott listavezetőként.

Hamilton hibátlan teljesítménnyel nyerte a Magyar Nagydíjat Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

A címvédőnek kissé össze kellett kapnia magát, mert Bottas az Osztrák Nagydíjon a pole-ból rajt-cél győzelmet ünnepelhetett és a leggyorsabb körért járó bónuszpont is az övé lett. Hamilton a Magyar Nagydíjból hozta ki a legtöbbet, a győzelem mellett új pályacsúccsal a pluszpontot is bezsebelte, miután akkora előnye volt Max Verstappen előtt, hogy egy terven felüli kerékcsere is belefért.

Hamilton a verseny után úgy vélte, nem vállalt túl nagy kockázatot, mert volt ideje a bokszkiállásra és a leggyorsabb köre során sem nyomta annyira, hogy a vezetői hiba veszélye fenyegette volna.

„Veszítettem már el világbajnokságokat egy ponttal, úgyhogy tudom, mennyire fontos minden egyes pillanatból kihozni a lehető legtöbbet. Ez olyan év, amikor nem tudjuk, hogyan alakul a megbízhatóság, és azt sem, hogy milyen hosszú lesz a szezon. Valtterinek remekül sikerült különösen az első versenye, az övé lett a leggyorsabb kör. Most előnyöm volt, és

A hatszoros világbajnok a későbbiek során is hangsúlyozta, hogy a Mercedes jelenlegi fölénye ellenére nem mehetnek biztosra. Azt viszont nem bánná, ha nagyobb küzdelemmel szembesülne.

„Nem tudom, mi lesz a további futamokon. Hogy jó lenne-e, ha nagyobb csata lenne a többi csapattal? Abszolút. A Red Bull eddig remek munkát végzett és szerintem előbb-utóbb ők is előrelépnek, ahogy haladunk a szezon során. A tavalyi csatánk szenzációs volt. Élvezem, amikor más csapatokkal küzdhetek” – mondta a brit versenyző.

Hamilton szerint a Mercedes „eléggé hibátlan” volt a Magyar Nagydíj során,

minden téren jó formát hoztak, és elismerte, nehéz egy olyan istálló ellen küzdeni, ami 100 százalékos teljesítményt nyújt. Kijelentette, az év jelenlegi szakaszában a csapata mindent kiadott magából, és megmutatták, hogy mire képesek.

Mindenki nagyon igyekszik a Mercedesnél Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

„Az biztos, hogy én semmit sem hagytam benne. Most pár percig mindenki mosolyog, aztán halálosan komolyak lesznek, de lehet, hogy már most is azok. Néha meg is kérdezem a többieket, hogy boldogok-e, azt mondják igen, igen, és dolgozunk tovább. Felvesszük a fejhallgatóinkat, és beszélgetünk az autóról, és ilyenkor nem arról van szó, hogy minden remek volt, hanem ez vagy az lehetne jobb is. Valtteri remek visszajelzéseket ad, próbáljuk húzni a csapatot, és mindenki azt keresi, hol tudna fejlődni. Nem számít, hogy előnyben vagyunk-e a többi csapathoz képest, csak igyekszünk, emelkedünk. Számomra ez a leginkább lenyűgöző ebben a csapatban.”