Társoldalunk:

Hamilton: Buktam már el egy ponttal vb-címet, mindenből a maximum kell

2020.07.27. 06:06

Lewis Hamilton kijelentette, a Mercedesnél teljes erőbedobással dolgoznak a sikerekért és ő maga is minden pontszerzési lehetőséget megragadna, ezért gyűjtötte be a Magyar Nagydíjon is a leggyorsabb körért járó jutalmat. Előbb-utóbb a Red Bull feljavulását várja.

Lehengerlő fölénnyel kezdte az idei F1-es szezont a Mercedes csapata, mindhárom eddigi futamon megszerezték a pole pozíciót és a győzelmet is, így természetesen vezetik a konstruktőri világbajnokságot és egyéniben is az első két helyen állnak a pilótáik. Az idénynyitó után Valtteri Bottas állt jobban, de a Hungaroringről már Lewis Hamilton távozott listavezetőként.

Hamilton hibátlan teljesítménnyel nyerte a Magyar NagydíjatForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

A címvédőnek kissé össze kellett kapnia magát, mert Bottas az Osztrák Nagydíjon a pole-ból rajt-cél győzelmet ünnepelhetett és a leggyorsabb körért járó bónuszpont is az övé lett. Hamilton a Magyar Nagydíjból hozta ki a legtöbbet, a győzelem mellett új pályacsúccsal a pluszpontot is bezsebelte, miután akkora előnye volt Max Verstappen előtt, hogy egy terven felüli kerékcsere is belefért.

Hamilton a verseny után úgy vélte, nem vállalt túl nagy kockázatot, mert volt ideje a bokszkiállásra és a leggyorsabb köre során sem nyomta annyira, hogy a vezetői hiba veszélye fenyegette volna.

„Veszítettem már el világbajnokságokat egy ponttal, úgyhogy tudom, mennyire fontos minden egyes pillanatból kihozni a lehető legtöbbet. Ez olyan év, amikor nem tudjuk, hogyan alakul a megbízhatóság, és azt sem, hogy milyen hosszú lesz a szezon. Valtterinek remekül sikerült különösen az első versenye, az övé lett a leggyorsabb kör. Most előnyöm volt, és úgy éreztem, hogy meg kell szereznem azt a pontot, különösen azért, mert megdolgoztam a távolságért.”

A hatszoros világbajnok a későbbiek során is hangsúlyozta, hogy a Mercedes jelenlegi fölénye ellenére nem mehetnek biztosra. Azt viszont nem bánná, ha nagyobb küzdelemmel szembesülne.

„Nem tudom, mi lesz a további futamokon. Hogy jó lenne-e, ha nagyobb csata lenne a többi csapattal? Abszolút. A Red Bull eddig remek munkát végzett és szerintem előbb-utóbb ők is előrelépnek, ahogy haladunk a szezon során. A tavalyi csatánk szenzációs volt. Élvezem, amikor más csapatokkal küzdhetek” – mondta a brit versenyző.

Hamilton szerint a Mercedes „eléggé hibátlan” volt a Magyar Nagydíj során,  

minden téren jó formát hoztak, és elismerte, nehéz egy olyan istálló ellen küzdeni, ami 100 százalékos teljesítményt nyújt. Kijelentette, az év jelenlegi szakaszában a csapata mindent kiadott magából, és megmutatták, hogy mire képesek.

Mindenki nagyon igyekszik a MercedesnélForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

„Az biztos, hogy én semmit sem hagytam benne. Most pár percig mindenki mosolyog, aztán halálosan komolyak lesznek, de lehet, hogy már most is azok. Néha meg is kérdezem a többieket, hogy boldogok-e, azt mondják igen, igen, és dolgozunk tovább. Felvesszük a fejhallgatóinkat, és beszélgetünk az autóról, és ilyenkor nem arról van szó, hogy minden remek volt, hanem ez vagy az lehetne jobb is. Valtteri remek visszajelzéseket ad, próbáljuk húzni a csapatot, és mindenki azt keresi, hol tudna fejlődni. Nem számít, hogy előnyben vagyunk-e a többi csapathoz képest, csak igyekszünk, emelkedünk. Számomra ez a leginkább lenyűgöző ebben a csapatban.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK