Berger: Vettel a Racing Pointtal a 2. helyért küzdene a bajnokságban

Forma-1, Sergio Pérez, Sebastian Vettel, Racing Point, Ferrari, Magyar Nagydíj 2020
Racing Point's Mexican driver Sergio Perez steers his car in front of Ferrari's German driver Sebastian Vettel driver Charles Leclerc during the Formula One Hungarian Grand Prix race at the Hungaroring circuit in Mogyorod near Budapest, Hungary, on July 19, 2020. (Photo by Joe Klamar / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Gerhard Berger úgy véli, Sebastian Vettel ismét felszabadultan versenyez, és meg akarja mutatni a Ferrarinak, hogy rosszul döntöttek, amikor nem hosszabbítottak vele szerződést. A tízszeres futamgyőztes szerint a német pilóta a Racing Pointtal ott lenne a világbajnoki élmezőnyben.

Sebastian Vettel F1-es jövője körül még mindig rengeteg a kérdőjel, hiszen a négyszeres világbajnok elmondása szerint még maga sem tudja, hogy mit fog tenni. Vélhetően lesznek ajánlatai, de kérdés, hogy az érdeklődő csapat mennyire versenyképes. Ami biztos, hogy a Ferraritól idény végén távozik, és Gerhard Berger úgy véli, ennek köszönhetően a tavalyihoz képest idén egy másik Vettelt látunk.

Berger úgy véli, Vettel az idei szezonra teljesen kicserélődött Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

„Sebastian újra felszabadulttá vált, mintha bizonyítani akarna a Ferrarinak, hogy hatalmas hibát követtek el, amikor nem hosszabbítottak vele – nyilatkozta a 210 F1-es futamot teljesítő, és abból 10-et megnyerő expilóta az F1-Insidernek. –

Az elmúlt hetek fejleményei alapján a legnagyobb esély talán arra mutatkozik, hogy Vettel a Racing Pointhoz igazol, ebben az esetben pedig azt tűnik valószínűbbnek, hogy Sergio Péreznek kell átadnia a helyét. Berger szerint a silverstone-iak sokkal jobban állnának, ha a 33 éves versenyzőt már idén a soraikban tudnák.

„Semmi bajom nincs Sergio Pérezzel és Lance Stroll-lal, de Sebastian Vettel a második helyért harcolna az egyéves Mercedesszel” – utalt arra, hogy a Racing Point lényegében lemásolta a tavalyi W10-est. Természetesen ezt nem lehet bizonyítani, de az tény, hogy a 60 esztendős egykori versenyző jól ismeri Vettelt, hiszen 2006 és 2008 között annál a Toro Rossónál volt résztulajdonos és csapatfőnök, melynek színeiben a német pilóta másfél szezont teljesített.

Ami a Racing Pointot illeti, a jövőre Aston Martinként induló istálló Ausztriában a harmadik, hazánkban pedig a második erőnek tűnt,

ehhez képest három verseny után csak a 4. helyet foglalja el a konstruktőri tabellán. Pilótái ráadásul még egyszer sem álltak dobogóra, miközben ez már a Ferrarinak és a McLarennek is sikerült.

Az osztrák expilóta úgy véli, nemcsak Vettel, hanem a Racing Point is jobban járna, ha ő ülne a rózsaszín autóban Forrás: AFP/Joe Klamar

Vettel korábban leszögezte, csak versenyképes csapatban szeretné folytatni pályafutását, kérdés, hogy a Racing Point az marad-e. A fejlesztések jelentős részének befagyasztása miatt 2021-re vélhetően nem sokat változik az erősorrend, kivéve akkor, ha a silverstone-iak fékhűtőjét szabálytalannak minősítik. Persze könnyen lehet, hogy a négyszeres világbajnok már 2022-ben, az új technikai szabályok bevezetésének évében gondolkozik, de az akkori erőviszonyokat jelenleg még lehetetlen megjósolni.