Ismét intenzív osztályra került Alex Zanardi

DTM Hungaroring, Alex Zanardi, BMW M Motorsport
Alex Zanardi, a BMW márkanagykövete a DTM magyarországi versenyhétvégéjén, a Hungaroringen
Vágólapra másolva!
Rossz hírek érkeztek a súlyos kerékpáros balesetéből felépülni igyekvő Alex Zanardi állapotáról, az 53 éves sportolót ismét intenzív osztályon kezelik.

Romlott az egy hónappal ezelőtt súlyos kerékpárbalesetet szenvedett autóversenyző-paralimpikon Alex Zanardi állapota. Az 53 esztendős ex-Forma-1-es pilóta egy hónappal ezelőtt került kórházba, miután Siena tartományban ütközött egy teherautóval egy parakerékpár-versenyen. A súlyos fej- és arcsérüléseket szenvedett sportolón három műtétet hajtottak végre, a hét elején pedig átszállították egy rehabilitációs klinikára. Az állapota azonban súlyosbodott, így ismét intenzív osztályra került.

Zanardi felépülése megtorpant Forrás: Hoch Zwei / Juergen Tap/Hoch Zwei/Juergen Tap

Hét eleji átszállítását követően a Zanardit addig kezelő sienai kórház közleményben tudatta, hogy a páciens már nincs mesterséges altatás alatt, az általános klinikai állapota és az idegrendszerének képe pedig lehetővé tette, hogy egy speciális rehabilitációs intézetbe szállítsák. Valtere Giovannini, a kórház általános igazgatója akkor arról számolt be, hogy Zanardi állapota javul, azt azonban nem erősítette meg, hogy a sportoló ébren, illetve tudatánál van-e.

Több mint egyhónapos kórházi tartózkodás során minden közlemény hangsúlyozta, hogy Zanardi állapota stabil. Most azonban már nem az, a rehabilitációs klinikáról ugyanis megint kórházba került, ezúttal Milánóban kezelik.

„Ma, Alex Zanardi klinikai állapotának instabilitása miatt, a Dr. Franco Moltenivel, a comói Villa Beretta Speciális Rehabilitációs Központ vezetőjével és más specialistákkal történt megfelelő konzultáció után elrendeltük a páciens átszállítását" – áll a comói Valduce kórház által kiadott, annak egészségügyi igazgatója által aláírt közleményben.

A londoni és a riói paralimpián is nyert aranyérmet Forrás: Getty Images for IRONMAN/2018 Getty Images/Bryn Lennon

A közlemény nem részletezi, hogy milyen állapotban van Zanardi, csak annyit közöl, hogy a milánói San Raffaele Kórház intenzív osztályán a megfelelő ellátásban részesítették őt, „további tájékoztatást pedig nem adnak az ügyben."