Társoldalunk:
Hírlevél

A motorsportok terén ismert márka lesz a McLaren új szponzora

2020.07.23. 20:01

Új szponzorral gyarapodhat a McLaren, már a jövő hétvégi Brit Nagydíjtól. A hivatalos bejelentésre még várni kell, de fotózás közben már lencsevégre kapták a csapat autóját.

A különböző motorsportokból jól ismert Gulf Oil lesz a McLaren új szponzora, várhatóan már a jövő hétvégén zajló Brit Nagydíjtól, számolt be a különböző autósportos reklámokra szakosodott Decalspotters.

Twitter-oldaluk szerint a vállalat logója az MCL35-ös motorburkolatán lesz látható, miután a brit leányvállalat megállapodott a csapattal, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy milyen időtartamú az együttműködés.

Új szponzorral erősít a McLarenForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

A McLarennek idén nem volt üzem- és kenőanyag szponzora, miután a tavalyi Brazil Nagydíj előtt a Petrobras szerződést bontott a csapattal, ami ráadásul a koronavírus következtében súlyos anyagi problémákkal is szembesült, így hitelfelvétellel kellett biztosítania a likviditását.

A Gulf korábban, az 1970-es évek elején már volt a McLaren szponzora, emellett különböző sportautó-versenyeken, köztük a Le Mans-i 24 órás versenyen is gyakran feltűnt a logó, valamint az ismert színösszeállítás is, amit 2004-ben az olajtársaságok között elsőként le is védettek.

Az F1 mellett a Gulf és a McLaren a sportautózás terén is együttműködött már: 1995 és 1997 között a legendás McLaren F1 GTR-en is megjelent a márka, az autójuk összesen 9 versenyt nyert meg, és Ray Bellm valamint James Weaver révén megnyerték Global GT-bajnokságot 1996-ban.

Az új szponzorációt várhatóan hamarosan, akár már pénteken bejelenthetik, csütörtökön Zak Brown és Carlos Sainz részvételével fotózást tartottak egy töltőállomáson, ekkor már az új logo is feltűnt a McLaren F1-es autóján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK