Társoldalunk:

Átszervezte F1-es istállójának felépítését a Ferrari

2020.07.22. 17:02

Azonnali átszervezéseket jelentett be a Ferrari Forma-1-es istállója a pocsék szezonkezdetre reagálva. A változtatásoktól nem számítanak azonnali előrelépésre.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a Magyar Nagydíj után elismerte, hogy azonnal reagálniuk kell a kialakult helyzetre. „Szükségszerű lehet, hogy megvizsgáljuk a szervezetünket is, hogy fejlesszük és erősítsük a munkamódszereinket ott, ahol ez a leginkább égető" – nyilatkozta a svájci szakember a Scuderia gyenge szezonkezdetéről.

A szervezeti változtatás pedig már meg is történt, valamint a maranellóiak egy új részleget hoztak létre Enrico Cardile vezetésével annak érdekében, hogy világosan meghatározzák, ki és miért felelős az istállónál.

A csapat teljesítménye messze elmaradt a várttólForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

A technikai részleg átstrukturálásáról szóló közlemény úgy fogalmaz, hogy a teljesítményt érintő fejlesztések terén egy hatékonyabb, az eddiginél jobban a teljességre törekvő struktúra kialakítása volt a cél.Ezt úgy értük el, hogy létrehoztunk egy koncentráltabb és egyszerűbb parancsnoki láncot, amely minden részleg vezetőjének biztosítja a szükséges hatalmat a céljai eléréséhez" – áll a közleményben.

Az átszervezés részeként egy új, teljesítményfejlesztésért felelős részleget hoztak létre, amelynek élére az eddigi aerodinamikai főnök, egyben a járműprojekt menedzseléséért felelős Enrico Cardile került. A többi részleg változatlan felállásban működik tovább, Enrico Gualtieri marad felelős az erőforrásért, Laurent Mekies sportigazgató a pályamenti tevékenységért, valamint továbbra is Simone Resta felel a kasztniért.

Ahogyan arra pár nappal korábban utaltunk, változtatásokat hajtunk végre a szervezetünk technikai oldalán, hogy felgyorsítsuk az autó tervezési és fejlesztési folyamatát – olvashatók Mattia Binotto csapatfőnök szavai. – Irányváltásra volt szükség ahhoz, hogy világos felelősségi köröket és munkafolyamatokat határozzunk meg, miközben megerősítjük a hitünket a cég tehetségeiben."

Mattia Binotto további hullámvölgyekre számítForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Az Enrico Cardile által vezetett részleg támaszkodhat Rory Byrne és olyan kipróbált mérnökök tapasztalatára, mint David Sanchez. Ez lesz az autó fejlesztésének sarokköve. Úgy gondoljuk, hogy a Ferrarinál a legjobb szakemberek dolgoznak, úgyhogy ebből a szempontból nincs miért irigyelnünk a fő riválisainkat. Ugyanakkor döntő változtatásra volt szükség, emelni kellett a lécet a felelősség és a részlegek vezetőinek terén."

Binotto hangsúlyozta, hogy a Ferrari szenvedései alighanem 2021-ben is folytatódni fognak, ez azonban nem tántorítja el őket a céljaiktól.

„Már sokszor elmondtuk, de érdemes megismételni. Elkezdtük lefektetni egy folyamat alapjait, ami egy új és hosszan tartó győzelmi ciklushoz vezethet. Időbe fog telni, és el fogunk szenvedni olyan visszaeséseket a teljesítmény és az eredmények terén, mint a mostani. Ugyanakkor erősen és elszántan kell reagálnunk ezekre a hiányosságokra, hogy olyan gyorsan visszakerüljünk ennek a sportágnak az élére, amilyen gyorsan csak lehet. Mindannyian ezt akarjuk, és a szurkolóink világszerte ezt várják tőlünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK