Átszervezte F1-es istállójának felépítését a Ferrari

Forma-1, Mattia Binotto, Scuderia Ferrari, Magyar Nagydíj
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 17: Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto talks in the Team Principals Press Conference during practice for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 17, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Azonnali átszervezéseket jelentett be a Ferrari Forma-1-es istállója a pocsék szezonkezdetre reagálva. A változtatásoktól nem számítanak azonnali előrelépésre.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a Magyar Nagydíj után elismerte, hogy azonnal reagálniuk kell a kialakult helyzetre. „Szükségszerű lehet, hogy megvizsgáljuk a szervezetünket is, hogy fejlesszük és erősítsük a munkamódszereinket ott, ahol ez a leginkább égető" – nyilatkozta a svájci szakember a Scuderia gyenge szezonkezdetéről.

A szervezeti változtatás pedig már meg is történt, valamint a maranellóiak egy új részleget hoztak létre Enrico Cardile vezetésével annak érdekében, hogy világosan meghatározzák, ki és miért felelős az istállónál.

A csapat teljesítménye messze elmaradt a várttól Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

A technikai részleg átstrukturálásáról szóló közlemény úgy fogalmaz, hogy a teljesítményt érintő fejlesztések terén egy hatékonyabb, az eddiginél jobban a teljességre törekvő struktúra kialakítása volt a cél.

– áll a közleményben.

Az átszervezés részeként egy új, teljesítményfejlesztésért felelős részleget hoztak létre, amelynek élére az eddigi aerodinamikai főnök, egyben a járműprojekt menedzseléséért felelős Enrico Cardile került. A többi részleg változatlan felállásban működik tovább, Enrico Gualtieri marad felelős az erőforrásért, Laurent Mekies sportigazgató a pályamenti tevékenységért, valamint továbbra is Simone Resta felel a kasztniért.

– olvashatók Mattia Binotto csapatfőnök szavai. – Irányváltásra volt szükség ahhoz, hogy világos felelősségi köröket és munkafolyamatokat határozzunk meg, miközben megerősítjük a hitünket a cég tehetségeiben."

Mattia Binotto további hullámvölgyekre számít Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Az Enrico Cardile által vezetett részleg támaszkodhat Rory Byrne és olyan kipróbált mérnökök tapasztalatára, mint David Sanchez. Ez lesz az autó fejlesztésének sarokköve. Úgy gondoljuk, hogy a Ferrarinál a legjobb szakemberek dolgoznak, úgyhogy ebből a szempontból nincs miért irigyelnünk a fő riválisainkat. Ugyanakkor döntő változtatásra volt szükség, emelni kellett a lécet a felelősség és a részlegek vezetőinek terén."

Binotto hangsúlyozta, hogy a Ferrari szenvedései alighanem 2021-ben is folytatódni fognak, ez azonban nem tántorítja el őket a céljaiktól.

„Már sokszor elmondtuk, de érdemes megismételni. Elkezdtük lefektetni egy folyamat alapjait, ami egy új és hosszan tartó győzelmi ciklushoz vezethet. Időbe fog telni, és

Ugyanakkor erősen és elszántan kell reagálnunk ezekre a hiányosságokra, hogy olyan gyorsan visszakerüljünk ennek a sportágnak az élére, amilyen gyorsan csak lehet. Mindannyian ezt akarjuk, és a szurkolóink világszerte ezt várják tőlünk."