Vágólapra másolva!
Csapatot és szakágat is váltott az 51 esztendős szakember, aki korábban közel 20 évig erősítette az előbb Benetton, majd Renault, utána Lotus, végül pedig ismét Renault néven futó enstone-i csapatot.

Nick Chester közel 30 éven át dolgozott a Forma-1-ben, ebből 19-ben ugyanazt, az időközben több névváltáson átesett csapatot erősítette. A tavalyi szezon végén hagyta el a Renault istállót, az erről szóló hivatalos közlemény alapján a franciák átstrukturálási folyamatának része volt az elküldése. Korábban a Williamsszel hozták szóba, végül azonban nem Grove-ban kötött ki, hanem csatlakozott a Mercedes Formula E-csapatához.

Nick Chester 19 éven át dolgozott ugyanannál a csapatnál a Forma-1-ben Forrás: DPPI/Florent Gooden

Az 51 esztendős szakember a Simtek, a Ligier majd az Arrows után, 2000-ben tette át székhelyét Enstone-ba, hogy a 90-es évek közepén elért sikerek után leszállóágba került Benetton tagja legyen. A tesztcsapatban kezdett, majd 2001-re Giancarlo Fisichella teljesítménymérnöke lett. 2002 és 2004 között Jarno Trulli oldalán töltötte be ezt a pozíciót, időközben pedig szerepet vállalt az olasz pilóta pályafutása egyetlen Forma-1-es futamgyőzelmében a 2004-es Monacói Nagydíjon.

2005-től a járműteljesítményért felelős csoport élére nevezték ki, 2012-től az időközben Lotussá változó istálló mérnökigazgatója, majd 2013-ban James Allison Ferrarihoz távozásával technikai igazgatója lett. Utóbbi tisztséget a tavalyi idény végéig töltött be. Távozása után azt pletykálták, hogy a küszködő Williamshez vezet az útja, de mint az most kiderült, más irányba tartott:

mostantól ő lesz a Mercedes-Benz EQ Formula E Team, azaz a Mercedes Formula E-csapatának technikai igazgatója.

A munkát már meg is kezdte, így augusztusban jelen lesz a Formula E idei, kilenc naposra zsugorított szezonhajrájában, amely során a berlini Tempelhof repülőtéren kialakított három különböző pályakonfiguráción rendeznek majd hat versenyt, hogy ezzel letudják a 2019/2020-as szezon hátralevő részét.

Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries, a Mercedes FE-istállójának pilótái Forrás: FIA Formula E via Getty Images/2020 Handout/Handout

Chester érkezése újabb erősítést jelent a pontversenyben jelenleg az ötödik helyet elfoglaló csapatnak amelyhez korábban csatlakozott Valtteri Bottas korábbi versenymérnöke, Tony Ross is, aki jelenleg a csapat vezető versenymérnöke.