Hamilton: Ég és föld volt a hangulat Hungaroringen a szurkolók nélkül

Forma-1, Magyar Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 19: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates on the podium during the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 19, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hiányoztak a szurkolók a Magyar Nagydíjat megnyerő Lewis Hamiltonnak, és a brit pilóta arra számít, hazai versenyein, Silverstone-ban még furcsább lesz a hangulat.

Zárt kapuk mögött rendezték múlt vasárnap a jubileumi, 35. Forma-1-es Magyar Nagydíjat, miután a koronavírus elleni óvintézkedések miatt csak szigorú biztonsági előírások közepette indulhatott el az idei világbajnokság. A helyzet már Ausztriában is furcsa volt, de a Hungaroringen még inkább, hiszen a főváros közelében lévő pályán mindig nagy közönség kíváncsi a versenyre.

Sebastian Vettel már a csütörtöki sajtónapon megjegyezte, hogy furcsa a hangulat a Hungaroringen, és a versenyt megnyerő Lewis Hamilton is hiányolta a szurkolókat, akik a pályákon távol vagy a környező dombokon rekedtek.

A díjátadás ezúttal a dobogón történt, de a helyszínen csak a csapatok tagjai ünnepelték a pilótákat Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Nem akarok lelombozó vagy negatív lenni, de sajnos most ilyen körülmények vannak a világban. Hálás vagyok, hogy újra munkába állhattunk, mindannyian nagyon szerencsések vagyunk, hogy dolgozhatunk, megvan a munkánk és versenyezhetünk, de a hangulat számomra abszolút ég és föld. Itt általában remek az időjárás, szenzációs a közönség, Silverstone pedig különösen páratlan.”

Hamilton hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy hazai szurkolói előtt a győzelemre esélyesként versenyezhet, úgy vélte, a pilóták mellett a rajongóknak is nagyon fog hiányozni a személyes jelenlét a pályán. A helyzetből már ízelítőt kapott a csapat júniusi tesztjén, de azt mondta, nem hagyják, hogy a furcsa körülmények megzavarják őket vagy kedvüket szegjék.

A zárt kapuk ellenére voltak helyszíni szurkolók Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Darko Bandic

„A szurkolók némi extra tempót is adnak az embernek, mert olyan energiát nyújtanak, ami feldob, mintha a fellegekben járnék. Most ez nyilván nem lesz meg, de így is tartom a kapcsolatot a szurkolókkal. Nem tudom, hogy milyen egyéb megoldásokat lehetne erre találni, különösen mostanában, de az idő múlásával próbálok majd rájönni erre.”

„Szeretnék pozitív üzeneteket küldeni a rajongóimnak és mindenkit bátorítani. Sokan vannak, akik nem veszik annyira komolyan a koronavírust, mint mások. A sportág szerintem remek példát mutatni, mindenki maszkot visel. Biztosan tudunk még többet is tenni, például sok hulladékot termelünk az eldobható maszkokkal, de remek látni, hogy mindenki óvintézkedéseket tesz, tartja a távolságot, és azt kell sugallnunk a világnak, hogy mindenki ugyanezt tegye.”