Társoldalunk:

Vettel: Már a futam előtt tudtuk, hogy Hamilton le fog körözni minket

2020.07.19. 18:24

Egyik Ferrari-pilóta sem repesett az örömtől a Magyar Nagydíj után, Sebastian Vettel pedig elárulta, egyáltalán nem lepődött meg a Mercedes teljesítményén és azon, hogy kört kapott Lewis Hamiltontól.

Miután idei eddigi legjobb időmérős szereplését hozta össze szombaton, a Ferrari aligha ilyen versenyről álmodott vasárnap. Az ötödik, illetve a hatodik helyről rajtolva végül csak az egyik vörös autó ért célba pontszerző helyen, Sebastian Vettel a rajtrácson elfoglalt pozíciójához képest egy helyet rontva a hatodik lett, miközben a végig szenvedő Charles Leclerc csak tizenegyedikként zárt. Mindennek tetejébe mindkét pilóta kört kapott Lewis Hamiltontól, úgyhogy a futam után szemmel láthatóan egyikük sem volt elégedett.

Leclerc és Vettel is csalódott volt - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

Leclerc versenye már a második körben megpecsételődött, amikor az intermediatekről való váltásnál az élmezőnyben egyedüliként megkapta csapatától a lágy gumikat, amelyek végül rossz választásnak bizonyultak, hamar elkezdtek szemcsésedni, a monacói pilóta pedig rövidesen elkezdett visszacsúszni a sorrendben.

Minden bizonnyal Sebastian Vettel is hasonlóan járt volna, ha nem szól a mérnökének, hogy talán inkább a közepes keveréket kellene feltenni az autójára, mivel a lágy hamar el fog kezdeni szemcsésedni.  

A négyszeres világbajnok szerint nagyjából az a maximum a jelenlegi autójukkal, amit ma elértek. „Visszatértünk a normálishoz. Nyilván az első verseny kilógott a sorból, a második pedig olyan volt, mintha meg sem történt volna, most meg itt vagyunk – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Szerintem ez az eredmény az, ahol normális esetben végezhetünk. Az ötödik-hatodik hely környékén, de vélhetően előrébb nem."

Leclerc Norrisszal küzd a 15. helyen - Galéria!Forrás: AFP/Leonhard Foeger

Vetteltől megkérdezték, hogy meglepte-e a Mercedes tempója, mire határozott nemmel felelt, majd elmondta, még a körhátrányra is készült. Már a verseny előtt is világos volt, hogy [Hamilton] le fog körözni minket, úgyhogy nem volt meglepetés."

Miután 21 kört követően lecserélték a lágy abroncsait, Charles Leclerc a futam további részét az utolsó pontszerző hely üldözésével töltötte, de Carlos Sainz ellen nem volt ellenszere, a spanyol elvette tőle a hajrában az egy pontot. Hogy őszinte legyek, szerintem valami nem volt rendben a futamon, az autó nem egyezett meg azzal, amilyen az időmérőn volt, de azzal sem, amilyen pénteken, pedig nem változtattunk sok mindenen – számolt be a Vettel által első versenyen tapasztaltakhoz kísértetiesen hasonlító élményeiről. – Ki kell elemeznünk az adatokat, hogy mi ment félre, mert számomra elképesztően nehéz volt ma vezetni a kocsit. Mindig próbálom motiválni magam és a körülöttem levőket. Nem hiszem, hogy messze vagyunk a Racing Pointtól, tovább kell dolgoznunk és a lehető legjobb hétvégéket összeraknunk azzal, amink van."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK