Társoldalunk:
Hírlevél

A zárt kapu ellenére sok szurkoló a helyszínről nézi a Magyar Nagydíjat

2020.07.19. 12:51

A 35. Magyar Nagydíjon nem lehetnek nézők a koronavírus-járvány miatt, ez azonban nem jelenti azt, hogy senki nem nézi a helyszínről a futamot.

Noha a verseny történetében először zárt kapuk mögött rendezik a Magyar Nagydíjat, mindez nem mindenkit tántorított el attól, hogy megpróbáljon a lehető legközelebb férkőzni a mogyoródi versenypályához. Aki azonban arra számított, hogy így is zavartalanul kémlelheti majd a fekvése miatt a kapukon kívülről is remekül belátható Hungaroringet, annak csalódnia kellett, a rendőrség ugyanis senkit sem enged bekukucskálni. Kivéve azt, aki Kamarás Tamás vendégházának udvaráról figyeli a kedvenceit.

A Kamarás-vendégházForrás: AFP/Leonhard Foeger

A pálya hátsó részén, egészen pontosan a 11-es (sokaknak Alesi) kanyar mögött, a 3-as és 4-es kapun kívül levő dombtetőn álló Kamarás Ring House lett ebben az évben a hazai F1-rajongók kedvenc pontja, legalábbis azoké, akik a zárt kapu ellenére úgy döntöttek, hogy kilátogatnak a Hungaroringre. A vendégház története még a rendszerváltás előttre nyúlik vissza, a Kamarás-család tulajdonában állt ugyanis annak a földnek egy része, amelyre 1986-ban a Hungaroring épült. A rendszerváltás után kompenzációként a család választása pedig arra a dombtetőre esett, amelyről belátni szinte a teljes versenypályát. „A szüleim imádták a kilátást, ahogyan akár száz kilométerre is el lehet látni innen" – nyilatkozta Kamarás Tamás a Reuters-nek.

Noha a koronavírus-járvány miatt szinte az összes 2020-as foglalásukat visszamondták, a helyzet javulásával és a Forma-1 Magyarországra érkezésével elkezdtek visszaszivárogni a látogatók.

„Azóta követem Kimi Räikkönent, hogy bemutatkozott a Forma-1-ben, és közben hatalmas rajongója lettem. Minden évben kijöttem megnézni a versenyt, most sem hagyom abba azért, mert zárva van a ring" – nyilatkozta Tóth Zoltán, az egyik vendég szintén a Reuters-nek. 

Kimi Räikkönent nem hagyják magára a rajongóiForrás: 2020 Pool/2020 Pool/Joe Klamar

„Az elmúlt tíz évben minden nyáron kint voltunk a Forma 1-en, és az idei évre is megvettük a jegyeket. A vírus azonban sajnos közbeszólt. Hatalmas Kimi Raikkönnen szurkoló vagyok, és mivel lehet, hogy jövőre visszavonul, így nem akartam lemaradni, hogy utoljára láthassam őt a ringen" – nyilatkozta a szintén a 2007-es világbajnokért rajongó Gál Vanda a mogyorodma.hu-nak. – Győrött lakunk, és reggel a kávézás közben megbeszéltük a férjemmel: nem maradunk otthon! Lesz, ami lesz, eljövünk Mogyoródra és meglessük Kimiéket! Arra azonban nem számítottunk, hogy ilyen jó helyet találunk majd, mint Tamás vendégháza."

A Tátrában túráztunk Dél-Lengyelországban. Az csak négyórányi autóút ide, úgyhogy azt gondoltuk, miért ne? Itt pedig megtaláltuk a tökéletes helyet" – ezek már a lengyel Maciek Kaminski szavai, aki szintén a Forma-1 miatt érkezett a pálya melletti dombtetőre.

„A kapunk mindenki előtt nyitva áll, itt is aludhat, aki szeretne, de lehet csak a futamok idejére jönni" – jelentette ki Kamarás Tamás a mogyorodma.hu-nak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK