Társoldalunk:

Vettel: Közelebb kerültünk a közvetlen ellenfelekhez

2020.07.18. 17:35

A Ferrari mindkét versenyzője a Hungaroring kialakítását jelölte meg idei eddigi legjobb időmérős szereplésük okaként.

Idei eddigi legjobb időmérős szereplésé van túl a Ferrari, amelynek ebben a szezonban először a Magyar Nagydíjon sikerült mindkét autóval bejutniaa Q3-ba, ahol az ötödik és a hatodik rajtkockát szerezték meg. Ennek oka Sebastian Vettel és Charles Leclerc szerint is a mogyoródi aszfaltcsík kialakítása, amely a jelek szerint kedvez az SF1000-nek.

„Szerintem a mostani sokkal jobb, mint az előző két hétvége, először jutott be mindkét autónk a Q3-ba – kezdte az értékelést Vettel a Sky Sportsnak. – Tudjuk, hogy az osztrák pálya nem igazán kedvezett nekünk, sok időt veszítettünk az egyenesekben. Itt sokkal több kanyar van. Az autónak is jobb volt az egyensúlya, úgyhogy sokkal közelebb vagyunk a közvetlen ellenfelekhez, a Racing Pointhoz, a Red Bullhoz és a McLarenhez. Ez pozitívum, most ezt kell megtartani."

A Ferrarinak kedvez a kanyargós Hungaroring - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Csapattársával egyetértett a hatodik helyen végző Leclerc is, aki kicsit előre is tekintett, és reméli, előbb-utóbb a több egyenessel rendelkező pályákon is jobbak lesznek. Nincs túl sok egyenes, jelenleg pedig elég gyorsak vagyunk a kanyarokban, ez tesz minket egy kicsit versenyképesebbé ezen a hétvégén – fedte fel javulásuk okát a monacói. – Majd kiderül, hogy képesek leszünk-e csökkenteni az autó légellenállását, hogy gyorsabbak lehessünk az egyenesekben."

Leclerc-nek egyébként nem volt problémáktól mentes időmérője, a Q1-ben és a Q2-ben is nehezen vezethetőnek érezte az autóját, ez azonban a Q3-ban egy kicsit jobb lett.

Ami a futamot illeti, bízik benne, hogy ott még előrébb léphetnek. „A versenytempónk szerintem erősebb, mint az egykörös, úgyhogy remélhetőleg sok pontot szerezhetünk a csapatnak."

Leclerc bízik a versenytempóban - Galéria!Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Darko Bandic

Vettel ugyanakkor figyelmeztet, hogy önerőből még nagyon messze van tőlük a győzelem. „A lágyakon rajtolunk, az előttünk levők a közepesen, a mögöttünk levők szintén lágyon. Sokat kell dolgoznunk holnap, aztán meglátjuk. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, hogy nyerjünk. Jelenleg nincs meg a tempónk ahhoz, hogy domináljunk és saját erőből nyerjünk, de meglátjuk, hogy mi történik holnap. A gumik kulcsfontosságúak lesznek, más gumikon vagyunk, mert biztosra kellett mennünk, hogy bejussunk a Q3-ba. Izgalmas futam lesz, talán az időjárás is beleszól. Csak élesnek kell lennünk és tenni a dolgunkat."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK