Társoldalunk:

Leclerc és Vettel szerint is javult a Ferrari a Hungaroringen

2020.07.17. 19:38

Az ausztriai fiaskó után a kanyargós Hungaroring kedvezőbb a Ferrari számára. Mindkét pilóta javulásról számolt be, de a csapatfőnökhöz hasonlóan óvatosak a várakozásaikat illetően.

Az elmúlt 10 év leggyengébb szezonkezdete után a Hungaroringen javíthat a Ferrari az idei mérlegén. A Scuderia eredetileg erre a versenyre készült aerodinamikai fejlesztésekkel, de azokat már a Stájer Nagydíjon bevetették, rendesen letesztelni azonban nem tudták, mert a szombati szabadedzéseken esett az eső, a futamon pedig a pilótáik az első körben összeütköztek.

Az első éles bevetés így a Magyar Nagydíjra maradt, de a pénteki nap során ezúttal is csak egy szabadedzést tudtak igazán hasznosítani, mivel a második tréningen ismét esett az eső. Sebastian Vettel mindkét alkalommal gyorsabbnak bizonyult csapattársánál, Charles Leclerc-nél, de a monacói pilóta ettől függetlenül úgy érezte, a délelőtt jobban alakult a várakozásainál.

Leclerc mindkét edzésen kikapott Vetteltől - GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

„Az autónk nagyjából ugyanaz, mint a múltkori, de úgy tűnik, ezen a pályán jobban szerepel, ami jó hír. A délután során küszködtem egy kissé, különböző dolgokat próbálgattunk, de nem voltam igazán elégedett az autóval, és hiányzott az esőben a magabiztosság. Délelőtt viszont akadtak pozitívumok” – mondta az idénynyitó 2. helyezettje.

Leclerc szerint a Hungaroringen kevésbé szenvednek, mert nincsenek hosszú egyenesek, a Ferrari kanyartempója pedig már Ausztriában is jónak tűnt. „Ettől még nem leszünk a Mercedes kihívója, de ezúttal gyorsabbak vagyunk [a múlt hétvégéhez képest], és ezt jó látni” – tette hozzá.

Az esőben a leggyorsabb kört autózó Vettel is egyetértett csapattársával azzal kapcsolatban, hogy a Hungaroring jobban fekszik a Ferrarinak a Red Bull Ringnél.  

„A délelőtt oké volt, szerintem kicsit jobb a helyzet ezen a pályán, remélem, holnap is így marad – nyilatkozta. – Ezt nem igazán tudjuk meg addig, amíg el nem érünk az időmérőig. Az esőben egy kicsit több kört mentünk a többieknél, hogy megtaláljuk a múltheti gyengeségeinket, és egy kicsit jobban megértsük azokat. Van még teendőnk, de ma jobb napunk volt.”

Vettel eredménye csak az esőben volt látványos, de így is javulásról számolt be - GalériaForrás: AFP/Darko Bandic

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elismerte, az első szabadedzés eredményei alapján nehéz ítélkezni, elsősorban arra törekedtek, hogy pótolják az Ausztriában elmaradt teszteléseket, válaszokat kapjanak az autójuk működésével kapcsolatban, és ez alapján kiegyensúlyozzák a Ferrari viselkedését.

„Ismét rengeteg elemezhető adatot gyűjtöttünk. Nem hiszem, hogy ezek alapján le lehet már vonni következtetéseket, de a két pilótánk nagyon elszánt a hétvégén. Tudjuk, hogy az időmérő itt fontos lesz, a rajtpozíció kulcsfontosságú Magyarországon, ezért jól fel kell készülnünk az időmérőre.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK