Vágólapra másolva!
Romain Grosjean csütörtökön aggódott a Haas-csapat jövőjével kapcsolatban, de főnöke, Günther Steiner szerint a pilóta hibázott azzal, hogy az istálló nevében beszélt a sajtótájékoztatón.

Még csak az idei F1-es szezon harmadik versenyhétvégéjénél tartunk, de már folyamatosak a pletykák a mezőny jövő évi felállásával kapcsolatban. Ennek középpontjában természetesen a pilóták állnak, de egyelőre a csapatok jövője sem biztosított, mivel a jogtulajdonos és a csapatok közötti kereskedelmi megállapodások az év végén lejárnak.

Ez lehetőséget biztosít a csapatoknak, hogy kötbér fizetése nélkül távozzanak a mezőnyből. Gene Haas, a Haas istálló alapítója márciusban már utalt arra, hogy az eredmények függvényében dönt a folytatásról, és pilótája, Romain Grosjean csütörtökön a Hungaroringen azt mondta, az ő jövőjével kapcsolatban az ominózus kérdés az, hogy mi lesz a csapattal.

Grosjean nyilatkozata hullámokat keltett a Haasnál Forrás: Getty Images/xpbimages.com/Xpb Images

„Sok itt a kérdőjel – nyilatkozta. – Tekintsünk el az ominózus problémától, hogy a Haas jövőre is itt lesz vagy sem? Nyilvánvalóan ez a kérdés” – jelentette ki Grosjean, aki 2016, az istálló alapítása óta az amerikaiak színeiben versenyez, bár sorozatos balesetei miatt már többször is megingott a helye.

Grosjean nem szerzett jó pontokat csütörtöki megnyilvánulásával, Günther Steiner csapatfőnök nyilvánosan is megfeddte pilótáját, amiért az istálló helyzetét belekeverte a saját ügyébe.

– nyilatkozta az első szabadedzés alatt a Sky Sports műsorában. – Azt kérdezték tőle, hogy ő mihez kezd, erre a csapatról beszélt. Szerintem az ominózus probléma nála van, nem nálunk. Mi ismerjük a terveinket, azon dől majd el, hogy itt leszünk-e vagy sem, hogy aláírjuk-e az új Concorde szerződést. Minden abba az irányba tart, hogy ez meg fog történni.”

A Haas biztosíthatja a csapat jövőjét, kérdés, hogy ez Grosjeanra is igaz-e Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

Steiner hozzátette, magabiztos azzal kapcsolatban, hogy a Haas továbbra is a mezőny tagja marad, a helyzettel kapcsolatban pedig utalt arra, hogy az elsősorban Grosjean problémája.

Annál is inkább, hogy abban az esetben, ha Sebastian Vettelt leigazolja a Racing Point, Sergio Pérez piacra kerülhet, és erős szponzori háttere miatt a Haas is érdeklődhet iránta. Steiner azonban ennél konkrétabbat nem akart mondani a helyzetről. Elárulta, a korábbi években egyeztetett már Pérezzel, de ezt normális gyakorlatnak tartja, hiszen másokkal is így tesz.

„Tisztelem Checót és azt, amit csinál. Nem ismerem a helyzetét a Racing Pointnál, és nem akarok hozzátenni a jelenleg is zajló spekulációhoz, mert nincs információm az ügyben.”