Társoldalunk:

Pérez és Stroll sem készül arra, hogy átadja a helyét Vettelnek

2020.07.16. 16:09

Sergio Pérez a Hungaroringen többször is hangsúlyozta, érvényes szerződése van a Racing Pointtal a következő szezonra és csapattársa, Lance Stroll is eltökélt, hogy a silverstone-i istállónál folytassa a pályafutását. Ugyanakkor, egyikük sem jelentette ki, hogy ez így is lesz.

Miután a Red Bull úgy tűnik, nem tart igényt a szolgálataira, Sebastian Vettelt a jövő évtől Aston Martin néven versenyző Racing Pointtal hozták összefüggésbe. A csapatnál jelenleg Sergio Pérez és Lance Stroll szerepel, a mexikói pilóta hároméves szerződését tölti, a kanadai pilóta pedig a tulajdonosi konzorciumot vezető Lawrence Stroll fia.

Mindkét versenyző elmozdíthatatlannak tűnik a helyéről, ennek ellenére egyikük sem tűnt biztosnak abban, hogy jövőre is a silverstone-i istállót erősítik. Pérez kapcsán elterjedt, hogy július 31. előtt felbontható a szerződése, és az is elképzelhető, hogy a Stroll-család tulajdonostársai nyomást gyakorolnak, hogy a gyengébb eredményeket elérő pilóta adja át a helyét.

Pérez és Stroll is maradna a Racing Pointnál - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Az előzmények tekintetében nem meglepő, hogy a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján is ez volt az egyik legforróbb téma.

„Amennyire tudom, a csapat tagja vagyok – mondta Pérez. – Szerződésem van, ezekre a kérdésekre csak idővel kapunk választ. Meglátjuk, hogy a következő hetek során mi történik, de az én szemszögemből az a helyzet, hogy van szerződésem a csapattal, a jövőmet teljesen ezzel a csapattal képzelem el.”

Pérez a sajtótájékoztató során összesen ötször mondta el, hogy van szerződése, ennek ellenére nem keltette azt a benyomást, hogy biztos a folytatásban.

„A Forma-1-ben sohasem tudni, mi lesz, egészen a verseny rajtjáig. Azt tudom, hogy van szerződésem, a hét folyamán pletykák merültek fel, és egy csapat rögtön kapcsolatba lépett velünk a paddockból. Neveket nyilvánvalóan nem mondok. Plusz, más kategóriákból is jelentkeztek, ami elég nagy meglepetés volt, hiszen van szerződésem a következő évre. Ezek egyelőre csak pletykák, részemről nincs mit hozzáfűzni, csak azt, hogy van érvényes szerződésem.”

Vettel az év végén biztosan elhagyja a Ferrarit, de még nem tudni, merre visz az útja - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Csapattársával egyetértésben úgy vélte, a pletykák hozzátartoznak a Forma-1-hez, szerinte a Racing Point javuló formájának is köszönhető, hogy Vettelhez hasonló, nagy neveket is összefüggésbe hoznak az istállóval. „Már 10 éve a Forma-1-ben vagyok, megszoktam már ezeket a dolgokat” – szögezte le. – A csapat részéről nem változott semmi, minden világos. Erről nincs mit mondani.”

Pérez egyszerre méltatta és kissé bírálta is Vettelt, aki a helyére érkezhet. A négyszeres világbajnokkal kapcsolatban azt mondta, „nyilvánvalóan nagy név a sportágban”, aki „sokat elért a pályafutása során, de nem titok az sem, hogy hihetetlenül szerencsés is volt, mert remek autókat kapott. Ettől függetlenül nem lehet csökkenteni az érdemeit, úgyhogy mindenképpen jól csengő név egy csapat számára.”

A Racing Point az idén akár győzelmekre is esélyes lehetForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

A magabiztosan, de kitérően nyilatkozó Péreznél jóval gyámoltalanabb hatást keltett ifjú csapattársa, aki Vettellel kapcsolatban annyit mondott, „ez a menedzsment dolga, nem igazán az enyém”, és szűkszavúan csak annyit mert kijelenteni, hogy „elszánt” azzal kapcsolatban, hogy a Racing Point színeiben folytassa a versenyzést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK