Társoldalunk:

Ravasz trükk sem vette rá Vettelt, hogy az Aston Martinról beszéljen

2020.07.17. 06:28

Sebastian Vettel a Hungaroringen megpróbálta magát távol tartani az Aston Martinnal kapcsolatos pletykáktól, de a csütörtöki sajtótájékoztatón kiderült, hogy mozgolódás van a háttérben.

A Stájer Nagydíj után a német sajtóban megjelent, hogy Sebastian Vettel a Racing Pointhoz igazolhat a 2021-es szezonra, ahol immáron az Aston Martin színeiben folytathatja a pályafutását. Az értesülések arról szóltak, hogy a négyszeres világbajnok Sergio Pérez helyére érkezhet, de az is felmerült, hogy a tulajdonosi konzorciumot vezető Lawrence Stroll fia, Lance adja át az ülését.

A Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján a Racing Point mindkét pilótája kényelmetlen helyzetbe került, csak annyit tudtak mondani, hogy szeretnék a csapat színeiben folytatni, de egyikük sem tudta biztosan kijelenteni, hogy ez így is lesz. Nem sokkal később Vettel is sorra került, nagyon óvatosan kezelte a kérdést, de adott táptalajt a további spekulációknak.

Vettel a csütörtöki sajtótájékoztatón - GalériaForrás: Getty Images/xpbimages.com/Xpb Images

„A pletykákat jó okkal hívják így. Csupán néhány nap telt el Ausztria óta, nem sok változás történt. A tény az, hogy nincs újdonság. Most mindenki a Racing Pointról beszél, meggyőző teljesítményt nyújtottak az első két versenyen, velem kapcsolatban viszont nincs hír. Egy hét alatt semmi sem változott."

„Legutóbb azt mondtam, hogy talán szükség lesz némi időre elsősorban magam miatt, hogy a helyes döntést hozzam meg. Ha lesz mit bejelenteni, akkor meg fogjuk találni az arra alkalmas időpontot. Egyelőre minden nyitott, lehet, hogy vezetek jövőre, az is lehet, hogy nem, talán visszajövök vagy a továbbiakban nem versenyzem, és valami mást csinálok. Nem tudom.”

Nincs rajtam nyomás, és nem is érzem, hogy gyorsan döntést kellene hoznom.”  

A sajtótájékoztatóra akkreditált riporterek azonban nem hagyták annyiban, de Vettel kitérő választ adott arra vonatkozóan, hogy az Aston Martin jelenti-e az utolsó mentsvárat a jövő évi szereplésével kapcsolatban. Azt tagadta, hogy csalódásként élte meg a Red Bull részéről érkező elutasítást, és azt sem erősítette meg, hogy Toto Wolff közvetít az Aston Martin tulajdonosai és közte.

Akkor viszont látszólag elárulta magát, amikor a Reuters tudósítója arról kérdezte, hogy készen áll-e a Racing Point egyik ülése abban az esetben, ha az érdekelné őt.

Vettel nagy név lehet az Aston Martin számáraForrás: Getty Images/Ker Robertson

„Ezt már megválaszoltam, nem? Nagyjából igen. Nem emlékszem, hogy elsőre mit mondtam! – nevetett. – Egyelőre beszélgetünk. A múlt héten elmondtam, hogy beszéltem például a Renault-val, de ezek csak beszélgetések. Egy későbbi szakaszban bárkivel konkrétabban lehetne egyeztetni, de egyelőre az az igazság, hogy nincs mit bejelenteni és csak felületes beszélgetések zajlanak.”

Vettelből ezen a ponton sikerült némi reakciót kihúzni az Aston Martinnal kapcsolatban, és az eredeti sztorit közlő Bild szerzője, Lennart Wermke igen agyafúrt kérdéssel próbálta még inkább csapdába csalni honfitársát. Vettel viszont átlátott a szitán, amikor arról kérdezték, hogy melyik a kedvenc autója a James Bond filmekből, arra célozva, hogy a 007-es „hivatalos” autója általában Aston Martin. Vettel résen volt, és kihasználta, hogy ez nem mindig volt így.

Az, amelyiket kettévágták 

– somolygott a maszk alatt, utalva a BMW Z8-asra, ami „A világ nem elég” című filmben szerepelt. – Összességében nem az a kedvenc autóm, de szerintem elég menő volt. Nem tudom, miért erre emlékszem, talán inkább a Bond lányra kellene, de az autót kettészelték, és sokkolt, hogy az egy igazi autó volt. Talán ez ugrik be elsőként.”

Pusztán pénzért nem marad

Vettel később interjút adott a Sky brit, német és olasz műsorának is, honfitársainak kijelentette, továbbra sem a pénz motiválja a pályafutása folytatásával kapcsolatban.

A Racing Point a vártnál versenyképesebb, de kérdés, hogy hosszabb távon mire lehet jó egy Mercedes-másolatForrás: Motorsport Images/Mark Sutton

„Ahogy már korábban elmondtam, a megfelelő feltételek esetén érdekel a folytatás. Ha nem azok, akkor nem olyan ember vagyok, aki itt akar lenni csak azért, hogy keressen még némi pénzt. Sohasem ez volt a motivációm, és soha nem is lesz az. Remélem, hogy a helyes döntést fogom meghozni saját magam számára. Amint ez megszületik, a bejelentés sem tart majd sokáig.”

Az olasz riporternek viccelve azt mondta, 50-50 százalék az esély a maradására.  

„Az az igazság, hogy nincs előttem aláírható szerződés, a jövő évre vonatkozóan még nem írtam alá semmit – jelentette ki. – Ez még nincs olyan közel, mint ahogy Ön gondolja. Ha így lenne, elmondanám vagy lehet, hogy nem! Nem hiszem, hogy a következő néhány nap során megtörténik, eltart majd egy ideig, hogy letisztuljon a kép, és kiderüljön, hogy mi a helyzet. Nekem is kell majd némi idő, hogy megvizsgáljam, ez tetszik-e nekem vagy sem.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK