Társoldalunk:

Leclerc-nek a barátnője mutatta meg, hogyan torpedózza meg Vettelt

2020.07.15. 12:53

A Charles Leclerc és Sebastian Vettel Stájer Nagydíjon történt ütközése után előkerült egy korábbi videó, amelyen a monacói pilóta barátnője szimulátorozás közben véletlenül kilöki Sebastian Vettelt. A Ferrari versenyzője akkor aligha gondolhatta, hogy hamarosan vele is hasonló történik, csak már a valóságban.

Elképzelhető, hogy Charles Leclerc barátnője miatt ment neki Sebastian Vettelnek a Stájer Nagydíjon? Természetesen a válasz kérdésre az, hogy nem, Charlotte Sinének semmi köze a monacói pilóta hibájához, pedig akár ihletett is adhatott volna barátjának.

Leclerc a koronavírus miatti kényszerszünet alatt belevetette magát a szimulátorozás és a streamelés világába, a Twitchen pedig rendszeresen közvetítette, ahogy játszik. Az ausztriai hibája után ez ütött rá vissza egy kicsit, a közösségi médiában ugyanis elkezdett terjedni egy régebbi videó, amelyen barátnője szinte egy az egyben bemutatta, hogy a Ferrari versenyzője mit fog művelni a Red Bull Ringen.

Leclerc barátnője megmutatja, hogyan kell nekimenni Vettelnek

Leclerc többféle játékkal is játszott és streamelte a versenyeit, az F1 hivatalos játékával pedig több pilótatársával együtt részt vett a valódi szezon újraindulásáig zajló virtuális futamokon is. Emellett persze kedvtelésből is szimulátorozott, a videó tanúsága szerint pedig volt, hogy átengedte a kormány barátnőjének.

Egy ilyen alkalommal a hölgy az Ausztrál Nagydíj virtuális helyszínén versenyzett, de csak a harmadik kanyarig jutott, ahol megtorpedózta Sebastian Vettelt. Pont úgy, ahogyan Leclerc tette azt a Stájer Nagydíjon.

A felvétel persze a monacói pilóta kommentálásától lesz igazán releváns. „Fék, fék, fék!" – kiabálja Leclerc, amikor látja, hogy barátnője nem fog időben lassítani. „Jaj neee, Seb! – hangzik a felkiáltás a pilóta részéről, amikor Charlotte nekimegy a csapattársnak, majd később Leclerc szótagolva is elmondja, hogy az ilyesmi nem megengedett.Kilökte Sebet. Nem! Nem csinálhatunk ilyet! Nem-csinálhatunk-ilyet!"

A két hónappal ezelőtti vicces jelenetnek természetesen semmi köze ahhoz, ami a Stájer Nagydíjon történt, mégis megmosolyogtató, ahogyan Leclerc reagált barátnője vezetésére azok után, hogy a tavalyi Brazil Nagydíjon ő már egyszer a valóságban is összeakadt Vettellel.

Leclerc-t betolják a garázsba a Stájer NagydíjonForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A felvételnek van egy szerkesztett változata is, amelyen a monitorra Leclerc Stájer Nagydíjon látott fedélzeti kamerás felvételét helyezték, az is igen humoros.

A valóság ennyire már nem volt vicces

Miután a szezon második futamának rajtja után a két Ferrari-pilóta összeütközött az első kör során, a bokszba menet egyikük sem tett semmilyen utalást arra, hogy megint sikerült egymásba gabalyodniuk. Vettel csak annyit mondott el többször is (még akkor is, amikor beparkolt Leclerc sérült autója mögé a garázs előtt), hogy nem tudja, ki ment neki. Leclerc eközben csak azt jelentette, hogy sérült a kocsija, miután pedig az ötös kanyarban a leszorítóerő-veszteség miatt hatalmasat ellenkormányzott, azt hitte, hogy valaki nekiment hátulról. Az alábbiakban a két pilóta rádióforgalmazását olvashatják az első körből.

Leclerc: Ellenőrizzétek le az autót, kérlek!
Mérnök: Vettem, csináljuk.
Leclerc: Szerintem ki kell állnom a bokszba. Valaki nekemjött hátulról.
Mérnök: Ok, maradj pozitívban!
Leclerc: Bemegyek a bokszba ebbben a körben, bemegyek a bokszba.
Mérnök: Bejött a Safety Car.
Leclerc: Boksz.
Mérnök: Rendben, gyere be most, gyere be most!
Leclerc: Ellenőrizzétek le a kocsit, valaki elég keményen nekem jött hátulról.
Mérnök: Lecseréljük az első szárnyat.
Leclerc: Mi van a hátuljával? Minusz öt klikk, ha van valami a hátuljával. Vagy minusz hét, nem tudom.
Mérnök: Ok, most már mehetsz.
Leclerc és Vettel meg sem említették a másikat az ütközés utáni rádióbeszélgetésbenForrás: AFP/Joe Klamar
Vettel: Sérült az autó, valaki leszedte a hátsó szárnyamat. 
Mérnök: Oké, boksz.
Vettel:  Vettem, boksz, nem tudom, hogy ki volt az, boksz, boksz.
Mérnök:  Safety Car, Safety Car és boksz.
Vettel: Igen, megyek befelé, le fogok lassítani.
Mérnök:  Feladjuk a versenyt. 
Vettel: Ez biztos?
Vettel: Igen, valószínűleg biztos. 
Mérnök:  Biztos, igen, attól tartok, hogy túl nagy a sérülés. 
Vettel: Nem tudom, hogy mi volt ez. Visszafogott voltam a hármas kanyarban, erre valaki nekiment a jobb hátsómnak. 
Mérnök: Értettem.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK