Társoldalunk:

Hiába kapott ki Hamiltontól, Bottas nem kételkedik magában

2020.07.13. 09:23

Valtteri Bottas a hétvégi Stájer Nagydíjon Lewis Hamiltontól elszenvedett vereség ellenére magabiztos, nem hagyja, hogy egy vagy több rossz futam elvegye az önbizalmát, és úgy érzi, a világbajnoki címért fog csatázni csapattársával.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton egyszerűen verhetetlen volt a Stájer Nagydíj hétvégéjén, miután az Osztrák Nagydíj nem sikerült a legjobban a számára. Ezúttal csapattársa, az első futamot ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel megnyerő Valtteri Bottas volt az, aki nem tudta tartani a lépést, és már a szombati időmérőn elbukta a lehetőséget arra, hogy megküzdjön Hamiltonnal a futamgyőzelemért. A finn pilóta ezzel együtt nem esik kétségbe, és arra készül, hogy jó csatát fog vívni csapattársával a világbajnoki címért.

Bottast egyetlen vereség nem fogja megtörniForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Bottastól a vasárnapi futam utáni sajtótájékoztatón megkérdezték, hogy azok után, hogy Hamilton ilyen elsöprő fölénnyel nyerte meg az időmérőt, majd végzett az élen a versenyen, mennyire nehéz továbbra is abban a hitben maradnia, hogy harcolhat vele a vb-címért. A pontversenyt továbbra is vezető finn erre azt válaszolta, hogy

az évek alatt megtanulta, hogy egy-egy ilyen vereség ne legyen rá hatással, ezért úgy gondolja, hogy igenis megküzdhet Hamiltonnal az év végi elsőségért.

„Szerintem bármilyen sportágban könnyű elkezdeni az embernek kételkedni magában. Különösen a Forma-1-ben, ami egy eléggé különleges sportág. Nyilván az évek alatt az ember megtalálja a megfelelő eszközöket arra, hogy miként legyen magabiztos és miként bízzon magában, és abban, amit csinál. Nincs okom arra, hogy kételkedjek a képességeimben. Tudom, hogy Lewisnak erős hétvégéje volt, jó munkát végzett, de a múlt hétre alapozva tudom, hogy én mire vagyok képes. Igazán úgy érzem, hogy sok területen fejlődött a vezetésem tavaly óta, ezért vagyok magabiztos azt illetően, hogy jó csatát fogunk vívni a világbajnoki címért az idén. Nem fogom hagyni, hogy egyetlen hétvége, vagy akár több hétvége lehúzzon. Ezt már megtanultam. Egyszerűen a munkámra koncentrálok és fejlesztem magam, ahogy haladunk előre."

Bottas már szombaton hátrányba került a versenyreForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Bottas gyakorlatilag már szombaton nehéz helyzetbe hozta magát azzal, hogy csak a negyedik rajtkockát szerezte meg, miközben Hamilton elsöprő fölénnyel behúzta idei első pole pozícióját. Noha a fékekkel küzdött, a finn tudja, hogy legalább a második helyre oda kellett volna érnie, és akkor másként alakult volna a versenye. „Szombaton is erősebbnek kellett volna lennem. Persze bizonyos dolgok befolyásolták a teljesítményemet, de a köröm így sem volt elég tiszta, legalább a második rajtkockát meg kellett volna szereznem – gyakorolt önkritikát a futam utáni sajtótájékoztatón. – Emiatt fogok úgy tükörbe nézni, hogy felteszem a kérdést, miért volt a mai nap kicsit nehezebb, és valószínűleg jót csatázhattam volna Lewis-zal. Természetesen nem vagyok száz százalékig boldog, mert nem nyertem."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK