Társoldalunk:

A Mercedes csapatfőnöke a kettős győzelem ellenére sem teljesen elégedett

2020.07.12. 18:53

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nemcsak Lewis Hamiltont, hanem az egész istállót dicsérte a megnyert Stájer Nagydíj után, ugyanakkor hangsúlyozta, a kettős győzelem ellenére sem lehetnek teljesen elégedettek.

A Mercedes kettős győzelmével zárult az idény második ausztriai futama, a Stájer Nagydíj. A brackley-ieknél ezúttal semmilyen megbízhatósági hiba nem merült fel, aminek részben az az oka, hogy a váltóval kapcsolatos problémákat sikerült megoldaniuk. Ezzel együtt még nem lehetnek teljesen nyugodtak ezen a téren.

„Elégedettek vagyunk a hétvégével, mindenki remek munkát végzett, kezelni tudtuk a múlt héten felmerülő problémákat”– nyilatkozta Toto Wolff a Sky Sportsnak.A váltóproblémát megoldottuk, az elmúlt napokban a csapat jól teljesített ezen a téren. A felfüggesztés viszont még nem száz százalékos, ezt továbbra is vizsgáljuk, de ma nem lett túlterhelve.”

Hamilton magabiztos győzelmet aratott, de a Mercedesnél még mindig van tennivaló - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

A futamot megnyerő Lewis Hamilton számára az Osztrák Nagydíj nem alakult jól, mivel többször is megbüntették, és csak a 4. helyen végzett. Ezen a versenyen viszont ellentmondást nem tűrő győzelmet aratott, ami főnöke szerint rengeteget elárul róla. „Ez mindent elmond Lewis tehetségéről és képességeiről” – folytatta.Néha neki és mindannyiunknak szüksége van olyan hétvégére, mint az előző. Keményen dolgozott azon, hogy ebből felálljon, és ha ránézünk a különbségre, akkor kijelenthető, hogy ezúttal verhetetlen volt.”

Ami Hamiltont illeti, pénteken még nem volt minden rendben az autójával, de utána mind az időmérőt, mind a futamot uralta. A hatszoros világbajnok sokat tett azért, hogy elérje ezt a sikert, aminek azért is örül, mert Spielbergben idáig csupán egyszer tudott nyerni. „Az előző hétvége pszichológiailag jelentett kihívást a büntetések miatt – magyarázta. – A múltat viszont nem lehet megváltoztatni, úgyhogy a jövőre koncentráltam, és megfelelően edzettem, aludtam, valamint keményen dolgoztam a srácokkal azon, hogy megértsük, hol vesztettünk, és erre a hétvégére kijavítsuk a hibákat. Ez a gyengébb pályáim közé tartozik, úgyhogy nagyon örülök a mai eredménynek, de még hosszú út áll előttünk.”

A 35 éves versenyző Wolffhoz hasonlóan dicsérte csapatát azért, amit az elmúlt héten tett. Hamilton kiemelte, hogy hiába a rengeteg közös siker, senki nem kényelmesedik el, és továbbra is mindenki szenvedéllyel teszi a dolgát mind a gyárban, mind a pálya mellett.

Bottas számára a kármentés volt a cél, így elégedett lehet a 2. helyével - Galéria!Forrás: AFP/Mark Thompson

Csapattársa, Valtteri Bottas csak a 4. helyről kezdhette meg a futamot, ezért elmondása szerint az ő esetében csupán kármentés zajlott, és ehhez képest a 2. pozíció jó eredménynek számít. A finn pilóta számára lényegben az egész futam Max Verstappen üldözéséről szólt, végül a 67. körben sikerült megelőznie riválisát.

Számomra érdekes volt a verseny, hiszen folyamatosan ott volt előttem a célpont, akit utol kellett érnem

– fogalmazott. – Muszáj volt koncentrálnom, és a végén szerencsére elkaptam. Mindig győzni akarok, ami most nem jött össze, de a 2. helyet legalább sikerült elérnem.”

Jövő héten Magyar Nagydíj következik, Wolff pedig elárulta, már várja a hétvégét, ami más jellegű kihívásokat tartogat. „A Hungaroring remek pálya, teljesen más, mint Spielberg, úgyhogy nagyszerű erőfelmérő lesz számunkra.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK