Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel szinte rá sem ismert a Ferrarijára, az annyival jobb lett

2020.07.10. 19:58

A köridők alapján sok okuk nem lehetett az elégedettségre, a Ferrari versenyzői azonban mégis pozitívan értékeltek a Stájer Nagydíj pénteki szabadedzései után. Különösen Sebastian Vettel volt jó véleménnyel az autóról.

Noha az időeredmények alapján úgy tűnik, hogy a Ferrari semennyit sem fejlődött a Stájer Nagydíj első napján kipróbált fejlesztésekkel, Sebastian Vettel és Charles Leclerc mégsem volt elégedetlen. Különösen a négyszeres világbajnok tűnt pozitívnak a második szabadedzés után, hiszen nyoma sem volt a múlt vasárnapi problémáinak, Ferrariját annyival jobb volt vezetni, hogy elmondása szerint össze sem tudná hasonlítani a múlt hetivel.

Vettel rá sem ismert az autójára - Galéria!Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

A Scuderiának az eredetileg a Magyar Nagydíjra szánt, az Osztrák Nagydíjon mutatott kiábrándító tempó miatt azonban egy héttel előrehozott fejlesztések kipróbálásával telt a napja, az istálló többek között új első szárnyat és padlólemezt vetett be.

Noha egyelőre egyik pilóta sem jelentette ki, hogy egyértelmű előrelépést jelentenek az újítások, mindketten bizakodóak voltak, hogy egy kis munkával kihozhatják belőlük a legtöbbet.

„Éreztem a fejlesztések hatását, de még finomhangolnunk kell őket ahhoz, hogy rendesen működjenek. Szerintem van bennük potenciál, csak dolgoznunk kell azon, hogy megtaláljuk" – nyilatkozta Charles Leclerc.

Ami minket illet, a legfontosabb a fejlesztések értékelése volt, lépésről lépésre raktuk fel az újításokat az autóra, és úgy tűnik, hogy pozitív eredményt hoztak – értékelt Vettel. – Még meg kell vizsgálnunk az adatokat és meg kell találnunk azt a beállítást, amivel az autó a legjobban érzi magát. Megvan a szokásos házi feladatunk, sok mindent kipróbáltam a fékekkel kapcsolatban is. Még mindig meg kell találnom egy jobb ritmust, különösen az elmúlt hétvége után, de már most sokkal jobban éreztem magam."

Vettel reméli, az autója nem változik vissza olyanná, amilyen múlt vasárnap volt - Galéria!Forrás: Mark Thompson

Ami a négyszeres világbajnokot illeti, neki valamivel pozitívabban alakult a nap, mivel nyoma sem volt a múlt vasárnap látott vezethetetlen autójának. „A kezdettől fogva teljesen másnak érződött az autó, képes voltam boldogulni vele.

Nem is igazán lehetséges összehasonlítani a múlt hetivel, olyan nagy volt a különbség. Most remélem, hogy mindez így is marad."  

Az időeredmények terén nem lehet okuk az örömre, Leclerc 1 másodpercet kapott Verstappentől, és Vettel is nagyjából akkora hátrányban végzett volna azzal a körével, amit később töröltek. A német pilóta szavaiból azonban arra lehet következtetni, hogy például a Mercedesszel ellentétben ők nem igazán tekerték fel a motort, így bennük talán több maradt. „A körömet törölték, de ez a mai amúgy sem volt valami jó a köridők szempontjából. Szerintem néhányan esőre számítanak holnap és felkészültek rá, hogy nem lehet megrendezni az időmérőt."

Leclerc reméli, hogy egy körön is javulni fognak - Galéria!Forrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

Leclerc az edzés végén teljesített versenyszimulációk során lelt rá valamire, ami reményei szerint az egykörös tempón is javíthat.Szerintem a nap vége felé találtunk pár dolgot a megtankolt autós etapokon, különösen az utolsón, úgyhogy ez pozitív. Majd meglátjuk, hogy kevés üzemanyaggal is képesek leszünk-e annyit javulni köridőben, mint amennyit megtankolt autóval tudtunk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK