Társoldalunk:
Hírlevél

A továbbfejlesztett Ferrari sem lesz elég gyors a győzelemhez

2020.07.10. 08:51

Charles Leclerc nem hiszi, hogy a Magyar Nagydíjra szánt újítások bevetésével elkaphatják a Mercedest és a Red Bullt a Stájer Nagydíjon, inkább abban bízik, hogy a pályán kapott adatok ezúttal összhangban lesznek a szélcsatornában látottakkal, és így elindulhatnak a helyes irányba az autó fejlesztésével.

A szezont borzasztó gyenge formában kezdő Ferrari a héten bejelentette, hogy előrehozza az eredetileg a július 19-i Magyar Nagydíjra szánt fejlesztési csomagját, és megpróbálja a lehető legtöbb újítást bevetni a Stájer Nagydíjon. Charles Leclerc és Sebastian Vettel is bízik benne, hogy már a pénteki edzésnap megmutatja, hogy az új csomaggal a jó irányba indultak el, előbbi azonban abban az esetben sem hiszi, hogy felvehetik a versenyt a Mercedesszel és a Red Bull-lal, ha minden megfelelően fog működni.

Nagyon fontos lenne a Ferrarinak, hogy beváljanak az új fejlesztésekForrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

A Scuderia az első versenyen gyakorlatilag ugyanazzal az autóval állt ki, amellyel a márciusi Ausztrál Nagydíjon versenyzett volna, miközben a másik két topcsapat egyaránt továbbfejlesztett autóval utazott Spielbergbe.

A vörösök saját elmondásuk szerint azért tették ezt, mert a februári barcelonai teszteken rájöttek, hogy a szélcsatornában nyert adatok nem köszönnek vissza a pályán, emellett a választott fejlesztési irány sem megfelelő, ezért inkább egy nagyobb csomagon kezdtek el dolgozni,

amelyet a Hungaroringen terveztek először bevetni. A saját várakozásaiktól is elmaradó múlt heti teljesítmény láttán azonban úgy döntöttek, hogy előrehozzák a fejlesztéseket, vagy legalább azok egy részét.

„Hozunk néhány fejlesztést az autóra, de nem tudjuk, hogy mennyit nyerünk velük, és hogy harcolhatunk-e általuk a dobogós helyekért.”Reálisan nézve ez nagyon nehéz lesz, mert a Mercedes és a Red Bull nagyon gyors" – nyilatkozta Charles Leclerc arról, hogy mire számítanak az újításoktól.

A Stájer Nagydíj csütörtökjén már mindenki vethetett egy pillantást a továbbfejlesztett Ferrarira - Galéria!Forrás: AFP/Joe Klamar

A monacói pilóta elsősorban azt várja, hogy a fejlesztések igazolják a szélcsatornás adatokat, mivel ha ez megtörténik, legalább tudni fogják, hogy ezúttal jó irányba indultak el. „Fontos lesz, hogy ezek a fejlesztések rendesen működjenek és ebben a tekintetben lépjünk egyet előre. Ez megmutathatja, hogy a helyes irányba haladunk. Ha nem így történik, az rossz jel lesz. Én magabiztos vagyok, hogy az újítások némi javulást hoznak a teljesítményben, de hogy mennyit, az majd a pályán kiderül."

Sebastian Vettel is kihangsúlyozta, hogy nagy lehetőséget jelent nekik, hogy ugyanazon a helyszínen versenyeznek ezen a héten is, mivel így a szokottnál sokkal jobb összehasonlítási alapjuk lesz. A négyszeres világbajnoknak ez abból a szempontból is különösen jól jön, hogy talán könnyebben találhat válaszokat arra, hogy a múlt vasárnapi futamra miért lett nehezen vezethető az autója.

Vettel reméli, hogy saját gondjaira is megoldást találForrás: Getty Images

„Alaposan megvizsgáltuk a futamot, különös tekintettel az én teljesítményemre, ami elmaradt a hétvége korábbi részében látottaktól. Találtunk néhány dolgot, de azt nehéz megmondani, hogy ezek mekkora különbséget fognak jelenteni. Gondjaim voltak a fékekkel, és talán valami a lengéscsillapítással sem volt rendben. Nyilvánvalóan izgatott vagyok, hogy újra pályára guruljak és megnézzem, milyen érzés vezetni a kocsit. Nagyon jól emlékszem arra, hogy milyennek kellene érződnie, mivel emlékszem rá, hogy milyen volt, amikor minden rendben volt vele, majd milyen lett a versenyre. Úgyhogy a pénteki nap fontos lesz ebből a szempontból, valamint természetesen a fejlesztések miatt is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK