Társoldalunk:
Hírlevél

Norris: Kár, hogy a boldogságomat nem oszthattam meg a szurkolókkal

2020.07.07. 10:00

A Forma-1 történetének első zárt kapus versenye után a futamgyőztes Valtteri Bottas úgy vélte, hogy a nagydíj alatt nem volt feltűnő a szurkolók hiánya, előtte és utána viszont igen. Utóbbi kérdésben Charles Leclerc és Lando Norris is egyetértett vele, a brit pilóta ráadásul élete első F1-es dobogóját ünnepelte ilyen furcsa módon.

A vasárnapi Osztrák Nagydíj igencsak fordulatosra sikeredett, így az eseményeket a képernyők elől követő szurkolók nem panaszkodhattak az izgalmak hiánya miatt. A három dobogós helyen végző pilóta közül kettőre csak a legmerészebbek fogadtak a verseny előtt, ráadásul egyikük pályafutása során először állhatott fel a pódiumra.

Egyvalamit azonban nemcsak Valtteri Bottas, Charles Leclerc és Lando Norris, hanem valószínűleg az egész mezőny sajnált: a helyszíni drukkerek hiányát. A koronavírus-járvány miatt ugyanis az eddig bejelentett nyolc futamon nem lehetnek jelen a nézők, ami furcsa körülményeket teremtett a hétvége során. A futamot megnyerő Bottas szerint az autóban ülve nem számít, hogy hányan tartózkodnak a pálya körül, előttte és utána azonban igen.

Csak a szurkolók hiányoztak az ünneplésrőlForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

„Versenyzés közben nincs különbség, hiszen az ember nyilvánvalóan a vezetésre koncentrál” – nyilatkozta az első három helyezett számára tartott sajtótájékoztatón. A Mercedes pilótája hozzátette, a rajt előtt és a leintés után ő is nagyon élvezi a szurkolók, illetve a különböző nemzeti lobogók látványát, és azt, hogy mindenki megkapja a támogatást.

Mindez remek hangulatot teremt mind a futam előtt, mind utána, főleg akkor, ha az ember jó eredményt ér el, ahogyan ma az én esetemben történt

– folytatta. – Jó lenne, ha ezt a szurkolókkal lehetne megünnepelni, olyan légkörben, amely biztos, hogy mindannyiunknak hiányzik.”

A finn pilóta hozzátette, meggyőződése, hogy rengeteg hűséges rajongóval rendelkezik, akik a televízió képernyőjén keresztül örülnek az ő sikerének, a számára legfontosabb emberek pedig vele együtt élik meg a pillanatot. Hangsúlyozta, hogy bár a körülmények nem ideálisak, az a legfontosabb, hogy újra versenyezhetnek.

Leclerc számára szintén furcsa volt a szurkolók hiánya. A Ferrari pilótája elsősorban a nézőkön látható szenvedélyt emelte ki, ami miatt különösen szereti a sportágat. A monacói versenyző elárulta, versenyzés közben sokszor ki szokott nézni a lelátókra, amit ezúttal nem tett meg, mert nem volt miért.

Hozzátette, bízik benne, hogy ezen a téren minél hamarabb visszatérnek a normális kerékvágásba.

Talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, a nap legboldogabb versenyzője az első F1-es dobogóját (és leggyorsabb körét) megszerző Norris volt. Ezzel együtt viszont talán a brit pilótának hiányoztak a legjobban a helyszíni nézők.

Norris azért így is megadta a módját az ünneplésnek

„Ezek a srácok már hozzászoktak a pódiumhoz, de számomra ez az első alkalom – magyarázta. – Úgy gondolom, azok teszik igazán különlegessé ezt az eseményt, akik az adott pilótával együtt ünnepelnek, függetlenül attól, hogy neki szurkolnak-e. Rajongók nélkül nekem is nehezebb volt megosztani a boldogságomat, de persze így is élveztem.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK