Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappen a melegben és a többiek problémáiban bízik

2020.07.04. 19:02

A pole pozíció sorsába nem tudott beleszólni, Max Verstappen azonban még nem temeti az esélyeit a vasárnapi Osztrák Nagydíjra. A Red Bull a Mercedes csapatfőnöke szerint is képes meglepetést okozni.

Felemás érzésekkel készülhet a holnapi versenyre a Red Bull, miután ők sem tudtak beleszólni az első helyért zajló csatába az Osztrák Nagydíj időmérőjén. Max Verstappen eltérő taktikája ugyanakkor reményt adhat nekik vasárnapra. A holland pilóta nem volt teljesen elégedett az autójával, de bízik a felmelegedő időjárásban és a közepes gumikban.

„Természetesen kissé túl nagy a lemaradásunk ahhoz képest, ahogy szeretnénk – ismerte el a Sky Sportsnak. – Ezen a pályán egy körön nem vagyunk a legjobbak, van néhány dolog, amin javíthatunk. Holnap más stratégiával megyünk, más gumikon rajtolunk, mint a többiek. Melegebb is lesz, ami nem azt jelenti, hogy a Mercedes hirtelen lelassul, de remélem, hogy közelebb kerülünk hozzájuk és legalább megküzdhetünk velük, aztán meglátjuk, hogy mi történik."

Verstappen igyekezett a dolgok jó oldalát nézni - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Az eltérő taktika annyit tesz, hogy Verstappen volt az egyedüli, aki a Q2-ből közepes gumikon jutott tovább, így elméletileg elnyújthatja az első etapját a versenyen, majd a lágy gumin támadhat, miközben a többieknek kötelező lesz feltenni a keményebb keveréket. „Megpróbáljuk. Tegnap, kicsit hidegebb körülmények között jól éreztem magam a közepes gumikon. Remélhetőleg a többiek problémákkal szembesülnek. Mindenek előtt kell egy jó rajt, nem szeretném ugyanazt mint tavaly, aztán meglátjuk, hogy megy" – idézte fel a tavalyi versenyt a holland, amelyen a rajtnál jó néhány pozíciót veszített.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke sem zárja ki, hogy a Red Bull előhúz valamit a tarsolyából.

„Mi van, ha történik valami meglepő a Red Bull részéről, hiszen képesek meglepetést okozni – nyilatkozta az osztrák. – Szerintem okos húzás volt, amit a közepes keverékkel megpróbáltak, tudva, hogy a tempójuk valószínűleg nem lesz elegendő a pole pozícióra. A növekvő hőmérsékletek miatt holnap kihasználhatják ezt."

Ami az öt tizedes lemaradást illeti, az Verstappen szerint ennél több is lehetet volna.Nem voltam teljesen elégedett az autó egyensúlyával, néhány kanyarban jó volt, néhányban nem. Lehetne ennél nagyobb is a különbség, de már a fél másodperc is jelentős. Mit lehet erre mondani? Keményebben kell dolgoznunk és meg kell próbálnunk csökkenteni a hátrányt."

Az autó sem volt tökéletes - Galéria!Forrás: 2020 Pool/2020 Pool/Leonhard Foeger

A másik Red Bullt Alex Albon az ötödik helyre hozta be, 4 tizedet kapott a csapattársától. Értelemszerűen ennek nem örült. „Nem igazán vagyok elégedett, szerintem az ötödik helynél jobb eredményt is elérhettem volna” – nyilatkozta a Sky Sportsnak, majd elárulta, szerinte közelebb tudott volna férkőzni Lando Norrishoz.A sárga zászlók [nem jöttek jól] és az első Q3-as körömben egy kicsit túlságosan lemaradtam a többiektől, nem kaptam szélárnyékot. Sokkal gyorsabb is lehettem volna, ha a megfelelő időben a megfelelő helyen vagyok, de ez is a játék része. Bizonyos szempontból örülök is az ötödik helynek, mert rosszabb is lehetett volna."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK