Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint Lewis Hamilton hamarosan meghosszabbíthatja szerződését a Mercedesnél, fizetése pedig évi 50 millió dollárra emelkedhet. Toto Wolff ugyan szintén marad az istállónál, de könnyen lehet, hogy a jövőben háttérbe húzódik.

A koronavírus-járvány kitörése előtt rengeteg pletyka keringett Lewis Hamilton jövőjével kapcsolatban. Tavaly év végén sokan a Ferrarival hozták szóba, de később olyan hírek érkeztek, amelyek inkább azt vetítették előre, hogy meghosszabbítja a szezon végén lejáró szerződését a Mercedesszel.

A szünet alatt aztán elcsendesedtek a hatszoros világbajnok jövőjével kapcsolatos hangok, de az újraindulással a tárgyalások is folytatódhatnak. Ennek megfelelően máris érkezett a hír, miszerint Hamilton hamarosan hosszabbíthat a brackley-i istállóval.

Hamilton fizetésemelésre hajt? Forrás: Daimler AG/LAT Images/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd

Mindezt a Daily Mail írta meg, egy Hamiltonhoz közel álló forrásra hivatkozva. A Forma-1-ben a pilóták fizetése nem nyilvános, de állítólag a brit pilóta évi 45 millió dollárt keres, ami 2021-től 50 millióra (több mint 15 milliárd forint) emelkedhet.

Ez akár még ennél is magasabb lehetne, de azzal, hogy a Ferrari bejelentette Carlos Sainz leigazolását, a 35 éves versenyző tárgyalási pozíciója meggyengült.

Az új szerződés időtartamáról egyelőre nincs információ, ugyanis a lap szerint Hamilton két opció között őrlődik. Vagy pályafutása végéig marad a Mercedesnél, utána pedig a márka egyfajta nagykövetévé válhat, vagy pedig csupán további két évig kötelezi el magát az istállónál, hogy utána megpróbáljon Sainz helyére igazolni, akinek 2022-ben jár le a szerződése a maranellóiaknál.

Emellett persze az is kérdés, hogy Hamilton meddig akar a Forma-1-ben maradni.

A hatszoros világbajnokot gyerekkora óta segíti a Mercedes. A Forma-1-ben a McLaren színeiben mutatkozott be, ami akkor a stuttgarti cég gyári támogatását élvezte. Jelenlegi csapatához 2013-ban csatlakozott, és az elmúlt hat idényben öt világbajnokságot nyertek közösen.

Lehet, hogy ez lesz Wolff utolsó éve csapatfőnökként Forrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

A Mercedesnél nemcsak Hamilton, hanem a másik kulcsfigura, Toto Wolff jövője sem tisztázott. A lap úgy tudja, hogy a jelenlegi csapatfőnök továbbra is az istállót fogja szolgálni, de inkább a háttérben, egyfajta elnöki pozícióban fog tevékenykedni.