Társoldalunk:
Hírlevél

Verstappennek teljesen mindegy, hány nagydíjat rendeznek idén

2020.07.02. 21:04

Max Verstappen kijelentette, számára teljesen mindegy, hogy hány futamot fognak rendezni az idei évben, mert ez a tény egyáltalán nem befolyásolja, hogy miképpen vág neki egy adott versenynek. Alexander Albon úgy véli, a kényszerszünet változtathatott az erősorrenden.

Még nem dőlt el, hogy hány nagydíjhétvége lesz a 2020-as szezonban, de az biztos, hogy lényegesen kevesebb az eredetileg tervezett 22-nél. Többször is felvetődött a kérdés, hogy ez a tény milyen irányban befolyásolja a világbajnoki küzdelmet, illetve az egyes pilóták hozzáállását.

Charles Leclerc korábban elmondta, lehetséges, hogy emiatt többet fog kockáztatni, Valtteri Bottas viszont pont a stabil pontszerzés fontosságát emelte ki. Mondhatni, Max Verstappen kettőjük között áll, mivel szerinte mindez egyáltalán nem lényeges ebből a szempontból.

Verstappen szerint a futamok száma egyáltalán nem lényeges - GalériaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Getty Images

„Az ember soha nem akar kiesni, mindegy, hogy 22, 8, vagy éppen 15 versenyről beszélünk – nyilatkozta az Osztrák Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján. – Mindig a lehető legjobb eredményt akarom elérni, persze vakmerő kockázatvállalás nélkül. Nyilván ebben a helyzetben egy hiba többe kerül, de ez így működik, ettől viszont a hozzáállás még nem változik."

Verstappen hozzátette, az sem zavarja, hogy jelenleg nem lehet tudni, hány futamból fog állni az idei világbajnokság. A Red Bull pilótája elmondta, így sem szeretne rossz eredményeket szállítani, és nem érti, hogy ez miért releváns kérdés.

Sokak szerint Verstappen lehet Lewis Hamilton és a Mercedes legnagyobb kihívója ebben a szezonban, de rengeteget számít, hogy milyen erőviszonyok között kezdik meg az idényt. A holland pilóta csapattársa, Alexander Albon szerint ezt a tesztek eredményeinek ismeretében sem lehet tudni.

„Annak ellenére, hogy túlvagyunk a téli teszteken, fogalmunk sincs, hol állnak a többiek, mivel azóta eltelt négy hónap – jelentette ki. - Bárki bármilyen irányba elmozdulhatott. Az autót jó vezetni, úgyhogy a legfőbb feladat az, hogy magunkra koncentráljunk. Elégedettek vagyunk az eddigiekkel, az első szabadedzésen pedig kiderül, hogy versenyképesek vagyunk-e.

Albon úgy véli, nem lehet tudni, hogy a többiekhez képest hol állnakForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

Albon tavaly év közben csatlakozott a csapathoz, akkor azonban nem volt sok ideje belerázódni a váltással járó kihívásokra. A thai-brit versenyző úgy érzi, a holtszezonnak köszönhetően ezt az idényt már sokkal jobb állapotban fogja megkezdeni.

Amikor valaki év közepén csatlakozik egy csapathoz, akkor nincs ideje gondolkozni a történteken, mert egymás után jönnek a futamhétvégék

– magyarázta. – A téli szünetnek köszönhetően viszont volt lehetőségünk megbeszélni a csapattal, hogy idén mely területeken kell dolgoznunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK