Társoldalunk:
Hírlevél

Honfitársa szerint Räikkönen az idén visszavonulhat

2020.06.29. 15:02

Honfitársa, a korábbi F1-es pilóta Mika Salo szerint Kimi Räikkönenre olyan hatással lehettek az elmúlt hónapok, hogy ez a 2007-es világbajnok év végi visszavonulásához vezethet.

Kimi Räikkönennek az idei lesz a tizennyolcadik szezonja a Forma-1-ben, ennél azonban régebb óta, közel 20 éve teljesítette első versenyét a királykategóriában. A Ferraritól 2018 végén távozó világbajnok kétéves szerződést írta alá az Alfa Romeóval, kontraktusa tehát az idei szezon végén lejár, a folytatásról pedig még nem nyilatkoztak a felek.

Frédéric Vasseur csapatfőnök nemrég kijelentette, hogy szokásukhoz híven október előtt nem fognak dönteni a jövő évi pilótafelállásukról, de ez persze nem jelenti azt, hogy Räikkönen ennél előbb nem jelentheti be, hogy az év végén visszavonul. Mika Salo egykori F1-es pilóta nem tartja elképzelhetetlennek, hogy honfitársát az idén látjuk utoljára a mezőnyben.

Az idei lesz az utolsó tánc?Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Clive Mason

A Forma-1-ben a Toyota, a Sauber, a Ferrari, a BAR, az Arrows, a Tyrell és a Lotus színeiben is versenyző Salo a 2007-es világbajnok közösségi médiás felületeit látva nem kétli, hogy Räikkönen nagyon élvezte a koronavírus-miatti kényszerszünetet, ez pedig elgondolkodtatta őt arról, hogy ez az élmény esetleg a visszavonulás irányába lökheti az Alfa Romeo 40 éves pilótáját. „Nehéz megmondani, hogy Kimi miként reagált erre a hosszú vakációra” – nyilatkozta Salo a finn MTV-nek.Talán úgy gondolja, hogy nyaralni szórakoztató, a vezetés pedig többé nem olyan érdekes. Mindenki reméli, hogy Kimi folytatni fogja, de azt is tudjuk, hogy ez csak rajta múlik."

Räikkönen nemrég az argentin Infobae-nek azt mondta,

ha az idei szezonban már nem leli örömét a Forma-1-ben, akkor abbahagyja a versenyzést.

„Nagyon egyszerű, imádom a versenyzést, így ha jól szórakozom az idén, akkor folytatom, ha nem, akkor pedig abbahagyom" – mondta a 2007-es világbajnok.

Az idei Alfa Romeo a teszteken a középmezőnyt tekintve sem tartozott a gyors autók közéForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

Salo szerint pedig megvan rá az esély, hogy a februári teszteken nem túl biztató formát mutató Alfa Romeónak az idén is nehéz éve legyen. „Kimi nincs könnyű helyzetben. Noha a csapatnak már más a neve, a személyzet és a problémák nagy része ugyanaz” – utalt honfitársa 2001-es bemutatkozó évére a Sauber színeiben.Még csak arra sem lesz lehetősége, hogy minden versenyen a pontokért küzdhessen."

Amennyiben Räikkönen a szezon végén visszavonul, az megnyithatja az utat Mick Schumachernek, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának, aki ha az idén jól teljesít a Forma-2-ben, bizonyára az esélyesek között lesz a finn megüresedő helyére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK