Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel úgy véli, az idénynyitón szerzett tanulságok levonása után a csapatok még jobban fognak szerepelni az egy héttel későbbi spielbergi hétvégén. Lewis Hamilton szerint az F1 történetének legnehezebb szezonját fogják megkezdeni.

Bár a pilóták egy részének már volt lehetősége tesztelni azóta, hogy Barcelonában kiszálltak az autóból, az igazi erőpróba a jövő heti Osztrák Nagydíjjal kezdődik. Így vélekedik erről Sebastian Vettel is, aki ugyan élvezte a mugellói körözést a 2018-as SF71H-val, de az igazi visszatérést mégiscsak az fogja jelenteni, amikor a Red Bull Ringen is pályára gurulhatnak, immár az idei autóval.

„Nagyon várom, hogy újra beülhessek a kocsiba, hiszen rendkívül hosszú idő telt el – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Mugellóban már kaphattunk egy kis kóstolót, ami remek volt, de a jelenlegi autók és az igazi versenyzés az, amire valójában vártunk.”

Vettel élvezte a mugellói tesztelést, de már várja, hogy az idei autót is újra vezethesse Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

A mezőny Ausztriában kezdi meg a szezont, azon a pályán, ami 2014-ben tért vissza a versenynaptárba. Azóta Vettel és a Ferrari sem tudott ott futamot nyerni, ennek ellenére a négyszeres világbajnok kedveli a helyszínt. Egy héttel később egy második verseny is lesz Spielbergben,

az idény végén a Ferraritól távozó pilóta pedig úgy véli, a Stájer Nagydíj néven zajló hétvégére emelkedni fog a színvonal.

„Nincs tapasztalatom azt illetően, hogy mindössze egy hét után visszatérünk ugyanarra a pályára, és teljesítünk egy második versenyt, de úgy gondolom, hogy ekkor még közelebb leszünk a tökéletességhez, a hibák száma pedig csökkenni fog – magyarázta. – Lesz lehetőségünk visszanézni a futamot, felülvizsgálni a stratégiát és hét nappal később kapunk egy újabb esélyt. Elsőre így látom, aztán meglátjuk, hogyan boldogulunk ezzel a kihívással.”

Vettel szerint a második spielbergi futamon magasabb lesz a színvonal, mint az elsőn Forrás: Getty Images/Charles Coates

A dupla futamok mellett még számos, akár ennél is nagyobb nehézségekkel kell szembenézniük a pilótáknak és a csapatoknak. Olyannyira, hogy Lewis Hamilton szerint ebből a szempontból történelmi szezonnak néznek elébe, elsősorban a vírus által okozott különleges helyzet miatt.

– jelentette ki a Mercedes Twitter-oldalán közzétett videóban. – Nehéz időket élünk, és számos ponton kellett változtatnunk annak érdekében, hogy működhessünk.”