Vettel és Alonso ugyanazt az ülést akarja 2021-re

Forma-1, Magyar Nagydíj, 2017, Vettel, Alonso, Ferrari, McLaren
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 27: Fernando Alonso of Spain and McLaren Honda and Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talk in the Drivers Press Conference during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 27, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az idei szezon után a Ferraritól távozó Sebastian Vettelnek és a Forma-1-be visszatérni szándékozó Fernando Alonsónak is igen limitáltak a lehetőségei egy 2021-es ülésre, a kevés opció közül pedig a jelek szerint mindketten ugyanarra a helyre vetettek szemet.

Már csak egy hét és elrajtol az idei F1-es szezon, azt viszont továbbra sem lehet tudni, hogy mindez egyben a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel utolsó idényének kezdetét is jelenti-e. A Forma-1-ben 2007 óta versenyző német az év végén távozik a Ferraritól, egyelőre pedig nincs konkrétum a további terveiről, amelyek között sokak szerint a visszavonulás is előkelő helyen szerepel.

A maranellóiakkal való szakítás bejelentése utáni hetekben erősen tartotta magát a pletyka, hogy Vettel a Mercedes ülésére pályázik, a csapat technikai igazgatója azonban elmondta, ő nagyon meglepődne, ha náluk kötne ki, Valtteri Bottas pedig egyenesen kijelentette, hogy a Mercedes nem tervez Vettellel. A legnagyobb olasz sportnapilap szerint azonban így sem kizárt, hogy a hamarosan 33. életévét betöltő pilóta jövőre Mercedes-motoros autót fog vezetni.

Vettel az idény végén örökre leveszi a vörös overált Forrás: Ferrari

Számba véve Vettel lehetőségeit, a Mercedesen kívül a Renault, illetve a Racing Point jelenthet számára életképes alternatívát. Előbbi azért, mert gyengébb eredményei ellenére mégiscsak gyári istálló, utóbbi pedig azért, mert jövőre már Aston Martin néven versenyez, Lawrence Stroll pedig kész annyit invesztálni az istállóba, hogy a költségplafon érkezésével ne legyen hátrányban a jelenlegi vezető hármas mögött. A Gazzetta dello Sport értesülései szerint ráadásul

nem Vettel az egyetlen, aki szemet vetett az Aston Martin ülésére, az olasz lap úgy tudja, hogy a négyszeres világbajnok Fernando Alonsóval van versenyben a helyért.

A spanyol 2018 végén mondott búcsút az F1-nek, visszatérése gyakorlatilag azóta téma, a Renault ráadásul el is ismerte, hogy a korábban a csapatnál versenyző spanyol is a jelöltjeik között van 2021-re.

Alonso és Vettel ugyanarra az ülésre pályázik? Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Dan Mullan

A franciák elmúlt éveit nézve azonban úgy tűnik, hogy a két világbajnok nagyobb fantáziát lát a Mercedesszel együttműködő Aston Martinban, amelynek kimondottan a győzelem lesz a célja a középmezőnyben csatározás helyett. A Gazzetta dello Sport saját forrásaira hivatkozva azt állítja, az istálló akár még a csapatot tulajdonló Lawrence Stroll fiát, Lance-t is kész kitenni, hogy helyet csináljon az érkező világbajnoknak. Gazdaságilag mindenképpen az lenne az észszerűbb, hiszen Sergio Péreznek hosszú távú szerződése van a csapattal, és szponzorai révén évente nagyjából 15 millió euróval járul hozzá a költségvetéshez.