Társoldalunk:
Hírlevél

A mostani F1-es autókkal őrületes lenne a mugellói pálya

2020.06.27. 09:49

Daniel Ricciardo és Esteban Ocon is örülne neki, ha Mugello és Portimao Forma-1-es versenyt rendezne az idei szezonban. Előbbi már vezetett Forma-1-es autót az olaszországi helyszínen, de a mostani kocsikkal szerinte még annál is nagyobb élmény lenne ott körözni.

Ahogy egyre jobban letisztul a kép a Forma-1 idei versenynaptárával kapcsolatban, úgy tűnik egyre valószínűbbnek, hogy az F1-es futamnak még soha otthont nem adó Mugello és Portimao is bekerül az idei szezonba. Mindkét helyszínen tesztelt már a mezőny, és vélhetően mindkettő igen népszerű lesz a mezőny tagjainak körében, legalábbis ha Esteban Ocon és Daniel Ricciardo kommentjeit vesszük alapul.

A Portimao melletti Algarve-versenypálya is bővelkedik szintkülönbségekbenForrás: Getty Images/2009 Getty Images/Mark Thompson

Olasz sajtóhírek szerint Mugello helye szinte biztosra vehető, a toszkán dombok között egy héttel az Olasz Nagydíj után, szeptember 13-án versenyezne a mezőny, míg Portimao október elején következne. „Mindez fantasztikus, örömmel hallom, mert imádom ezeket a pályákat, az olyan régivágású helyszíneket, mint Mugello vagy mint Imola, ahol nem is olyan régen még versenyeztem is a Forma-3-ban” – lelkendezett Ocon.Portimaót ugyanakkor még meg kell tanulnom, sok kört mentem már rajta az otthoni szimulátoromban. Minél több verseny lesz, annál jobban örülök, és ha ily módon tudjuk ezt megvalósítani, az fantasztikus."

Ricciardo hasonló véleményen van, neki már Forma-1-es autóval is van tapasztalata Mugellóról, a mostani, kanyarokban minden eddiginél gyorsabb kocsikkal azonban még neki sincs.

„Az első helyszín, amiről hallottam, az Mugello. Először 2007-ben versenyeztem ott, abban az évben az volt a kedvenc pályám. Imádtam a ritmusát és a gyors kanyarjait. A Forma-1-ben ez elképesztő lenne. Teszteltünk már ott 2012-ben, de a mostani autókkal egyszerűen őrületes lenne. Egyértelműen nagyon izgatott lennék, ha lenne ott verseny."

Ricciardo Mugellóban 2012-ben a Toro RossóvalForrás: Getty Images/2012 Getty Images/Andrew Hone

A portugáliai helyszín azért kedves az ausztrálnak, mert 2009-ben ott biztosította be bajnoki címét a brit Forma-3-ban. „Portimaóról is jó emlékeim vannak, ott nyertem meg az F3-as bajnoki címemet. Nagyon élveztem azt a pályát, van benne néhány jó kis lejtő és emelkedő, és akárcsak Mugellónak, ennek is jó a ritmusa és vannak rajta gyors kanyarok. Nem lennék csalódott, ha a kettőből bármelyik is megkapná a zöld utat. Akkor invesztálnék egy otthoni szimulátorba, hogy felfrissítsem az emlékeimet, de azért így is elég jól ismerem mindkét pályát."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK