Ricciardo: Nem biztos, hogy a Renault a legjobb a középmezőnyben

Forma-1, Daniel Ricciardo, Renault, Barcelona teszt 4. nap
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 26: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Renault Sport Formula One Team RS20 on track during Day One of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 26, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kiélezett csatára számít az élcsapatok mögött Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta szerint nagyon ígéretes lenne a Renault számára, ha Ausztriában jó eredménnyel kezdenének.

Jövő héten indul az idei Forma-1-es világbajnokság, amelynek természetesen az a legnagyobb kérdése, hogy miként alakulnak az erőviszonyok az élmezőnyben, de ismét érdemes lesz figyelni a konstruktőri világbajnokság 4. helyéért zajló küzdelmet is.

Tavaly nagy csata zajlott a „B liga” legjobbjának járó erkölcsi elégtételért és természetesen a jobb helyezések után járó jogdíjakért is. Ebből a McLaren került ki a legjobban, elorozta a gyári Renault elől az összetett 4. helyet, és Carlos Sainz a bravúros 6. helyet érte el az egyéni világbajnokságban.

Ricciardo a teszteredmények alapján próbálja megtippelni a várható erősorrendet, de neki sem tiszta az ábra Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A csapatok háttereit figyelembe véve magától értetődőnek kellene lennie, hogy a Renault és a franciák motorjait használó, viszont pénzügyi gondokkal küzdő McLaren a legesélyesebb a 4. helyre, de a Racing Point komoly meglepetést okozhat a Mercedes-másolatnak tűnő autójával.

A csapattól az év végén távozó Daniel Ricciardo sem tudja biztosan, mire számíthat, de arra készül, hogy szoros lesz a verseny.

„Most csak annyit tudunk, hogy kielemeztük a februári teszteket, és megpróbáltuk kitalálni, ki, hol áll – nyilatkozta az F1 Nation podcastban. – Annyit tudok csak elmondani, hogy nagyon nehéz volt kideríteni, hogy a miénk-e a legjobb autó a középmezőnyben vagy sem. Úgy tűnt, legalább három csapat egy tizeden belül van a középmezőnyben.”

Az elmaradt Ausztrál Nagydíj óta kiderült, hogy Ricciardo jövőre a McLaren-Mercedeshez igazol Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

A Renault fejlődése tavaly megtorpant, 2018-ban a csapat elérte a 4. helyet a konstruktőri összesítésben, tavaly viszont nem tudott közelebb kerülni az élmezőnyhöz, pilótái dobogós helyet továbbra sem szereztek, és vereséget szenvedett a McLarentől.

Ricciardo reméli, hogy ezúttal jól indul majd a szezon a számukra, de akadnak fenntartásai.

„Ausztria tavaly az év egyik legrosszabb hétvégéje volt a számunkra, úgyhogy szerintem az egész szezonunk szempontjából jól festene, ha ott a középmezőny élére állnánk. Igazából, nehéz ezt megjósolni” – ismerte el.