Társoldalunk:
Hírlevél

Ecclestone reméli, hogy a Ferrari sportszerűen kezeli a távozó Vettelt

2020.06.24. 11:51

Furcsa helyzetet teremt, hogy Sebastian Vettel az év végén elhagyja a Ferrarit, de előtte még az egész szezont teljesíti az istállójánál. Bernie Ecclestone szerint a német pilóta távozása miatt ér véget az ingyenes németországi közvetítés is az RTL-en.

Az év valószínűleg legfontosabb átigazolási híre már azelőtt megérkezett a Forma-1-ben, hogy a szezon egyáltalán elindult volna. A Ferrari még májusban megerősítette, hogy Sebastian Vettel közös megegyezéssel távozik az év végén a csapattól, miután – a hivatalos álláspont szerint - mindkét fél úgy érezte, hogy jobb eltekinteni a szerződés megújításától.

Ez rendkívül szokatlan, legutóbb 2005-ben fordult elő, hogy Fernando Alonso bő egy évvel azelőtt aláírt a McLarenhez, hogy lejárt a szerződése a Renault-val. A spanyol pilóta ettől függetlenül 2006-ban újra világbajnok lett, de a Ferrari esetében inkább arra lehet számítani, hogy csapaton belül Charles Leclerc-nek fog lejteni a pálya.

Vettel és Leclerc csatája eddig is feszült volt, az idén még izgalmasabb lehet - GalériaForrás: Ferrari

Valószínűleg ezt várja Vettel egyik bizalmasa, a Forma-1 korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone is, aki a svájci Blick tudósítójának azt mondta, „Sebastiannak már csak egyetlen célja van, hogy gyorsabb legyen Charles-nál az időmérőn és a versenyeken egyaránt.” Ecclestone hozzátette, szerinte „a Ferrarinál elfelejthetik a csapatutasításokat,

remélem, sportszerűen bánnak majd Sebastiannal.”  

Az elmúlt évek során többször is előfordult, hogy nagy nyomás alatt Vettel vezetői hibákat követett el, de Ecclestone ettől függetlenül nem számít arra, hogy a négyszeres világbajnok elveszti a fejét, akkor sem, ha a csapaton belüli helyzete rosszra fordul. „Sebastian mentálisan túl erős és túlságosan odafigyel erre – vélte. – Ő egy igazi profi.”

Vettel az év végén kiszáll, kérdés, hogy meddig - GalériaForrás: Ferrari

A múlt héten napvilágot látott, hogy 30 év után nem újítják meg az RTL szerződését, így Németországban az előfizetéses Sky-ra kerül a Forma-1 közvetítése, ingyenesen mindössze négy futamot lehet majd látni az országban. Ecclestone szerint ez is Vettel helyzetére vezethető vissza: „Nélküle elvesztik a vonzerőt a nézők számára. Érdekes lesz látni, hogy Svájc és Ausztria miként reagál.”

Vettelnek egyelőre nincs helye a 2021-es szezonra, a pletykák szerint visszavonul, ha nem tud bejutni a Mercedeshez, erre azonban nincs sok esély.  

Ha viszont így is történik, akkor sem biztos, hogy a búcsú örökre szól. Vettel korábbi csapattársa, Mark Webber a Salzburger Nachrichten kérdésére azt mondta, ő el tudja képzelni a német pilóta visszatérését. „Nem vagyok szerencsejátékos, úgyhogy nem fogadnék – felelte. – Azt viszont el tudom képzelni, hogy Seb szünetet tart és 2022-ben visszajön.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK