Társoldalunk:

Verstappen lehet Hamilton egyetlen kihívója az idén?

2020.06.22. 09:07

Mark Webber szerint a legjobb, amiben az izgalmas szezonra vágyók reménykedhetnek az idén, az egy Lewis Hamilton-Max Verstappen csata a vb-címért, a hollandon kívül másnak ugyanis nem lesz esélye megszorítani a hatszoros világbajnokot.

A Ferrari februári teszteken mutatott gyengélkedéséből, valamint a Mercedes és a Red Bull jó formájából kiindulva Mark Webber azt a következtetést vonta le, hogy az idei évben ismét az Ezüstnyilak lesznek a favoritok, azaz pontosabban a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltont kell legyőznie annak, aki 2020-ban világbajnok akar lenni. Az ausztrál ex-pilóta szerint erre egyetlen embernek lehet csak esélye.

Verstappen már többször megráncigálta Hamilton bajszát, de egy szezonon át még sosem tudott a Mercedes pilótájának ellenfele lenniForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A Red Bull-nál 2007 és 2013 között versenyző Webber az idén hatodik Forma-1-es idényét kezdő Max Verstappenben látja Hamilton egyetlen kihívóját. Szerintem az idei vb-cím Max és Lewis között fog eldőlni – nyilatkozta a Ziggo Sportnak. – Hogy őszinte legyek, mást nem látok a buliban. A Ferrari nem lesz ott az idén, mást pedig nem látok, aki megizzaszthatná Lewist, kivéve Maxot."

Webber szerint a Red Bull az erőforrás terén lehet hátrányban a Mercedeshez képest, minden más területen felveheti a versenyt a címvédővel.

„Hiszek a Red Bullban, az aerodinamikájukban és abban, ahogyan csapatként működnek. A kérdés az, hogy a Honda képes lesz-e felvenni a kesztyűt a Mercedesszel egy teljes szezon során. A Mercedesnek valószínűleg egy kicsit erősebb motorja lesz, aminek köszönhetően nagyobb leszorítóerővel mehetnek, ami megkönnyíti az életüket."

Newey a Red Bull igazi vezéreként tekint VerstappenreForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Adrian Newey, a Red Bull sztártervezője a Motorsport Magazine podcastjában elmondta, hogy fiatal kora ellenére Verstappenen aligha fog múlni a siker, mivel mostanra valódi vezérré nőtte ki magát. „Amikor megnézzük, hogy Max miként viselkedik a pályán, az ember nem gondolná, hogy még csak 22 éves. A versenyhétvégék során vezető szerepet tölt be a csapatban, ami megerősíti, hogy nem a kora, hanem az eddigi tapasztalatai számítanak. Ha az eddig a pályán töltött idejét nézzük, nincs sok különbség közte és azok között, akik idősebb korukban érkeztek a Forma-1-be – mondta Newey, majd kitért Kimi Räikkönen 2002-es mclarenes bemutatkozására, amikor a finn szintén 22 évesen, egy szezonnyi tapasztalattal a háta mögött érkezett Wokingba. – Akkoriban Kimi valóban újonc volt, és nem tudott a csapat vezére vagy megkérdőjelezhetetlen első számú versenyzője lenni. Csak 2005-ben vált azzá, de a kora ellenére nem volt akkora befolyása, mint manapság Maxnak."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK