Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc: Eddig több időt töltöttem autóban, mint otthon

2020.06.19. 10:51

A Ferrari-gyár híres épületei, Maranello szépsége és a Scuderia járványügyi óvintézkedései is feltűnnek a csapat által kiadott videón és képeken, amelyek a csütörtöki rendhagyó parádét örökítik meg.

Monte Carlo lakói után Maranellót is motorzajjal ébresztette Charles Leclerc, miután a Ferrari és a helyi önkormányzat együttműködésének eredményeként lehetősége nyílt egy gálakörrel ünnepelni a koronavírus-járvány lecsengését.

A videó néhány másodperc erejéig belső kamerás felvételeket is tartalmaz a nem mindennapi körről, a fotókon pedig látható, hogy a szerelők a védekezés jegyében maszkot viselnek, Leclerc pedig az autó másik oldalán állva tartja a távolságot.

A 22 esztendős pilóta az idei SF1000-essel autózhatott a gyár és a fioranói tesztpálya között, érintve a Ferrari sportrészlegének központját és a múzeumot is. A közösségi médiában természetesen rögtön feltűntek fotók és videók is az akcióról, majd a Ferrari is publikált egy klipet és további képeket.

Nyilvánvalóan csodálatos érzés volt, nagyon hosszú idő telt el, örökkévalóságnak tűnt."

„Végre visszaülhettem a volán mögé, igaz, hogy csak az utcákon, de ezek nagyon különleges utcák Maranellóban. Jó nap volt, még nem nyomhattam az autónak, de már erre sem kell sokat várni, mert hamarosan kezdődik a szezon. Alig várom, hogy újra beülhessek az autóba, és jól meghajszoljam.”

Leclerc végállomása Fiorano volt - GalériaForrás: Ferrari

„Úgy éreztem, ismét hazatértem. Az életben több időt töltöttem el az autóban, mint otthon, hiszen versenyzőként állandóan utazunk, hol tesztelésre, gokartozni, aztán versenyezni. Mindenképpen jó érzés visszaülni, nagyon hiányzott már az adrenalin és a sebességérzet, amit imádok” – mondta a fiatal versenyző.

Az eseményen Sebastian Vettel nem vett részt, ez azonban egy promóciós rendezvényen nem meglepő, miután a Ferrari és a német pilóta útjai a szezon végén elválnak, Leclerc viszont 2024 végéig meghosszabbította a szerződését a maranellói istállóval.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK