Webber: Meglepne, ha Alonso visszatérne

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Racing, Abu-dzabi Nagydíj
McLaren's Spanish driver Fernando Alonso poses for photographers during his farewell party at the Yas Marina circuit on November 24, 2018, in Abu Dhabi, ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Mark Webber szerint nem valószínű, hogy Fernando Alonso visszatér a Forma-1-be, mivel ezt csak olyan csapattal tehetné meg, amellyel ismét a középmezőnybe kerülne.

Továbbra sem dőlt el, hogy Fernando Alonso visszatér-e a Forma-1-be, vagy sem. A kétszeres világbajnokot a Renault-val hozták szóba, miután kiderült, hogy Daniel Ricciardo jövőre a McLarenhez szerződik, konkrétumot azonban még egyik fél sem közölt. A közös F1-es jelenlétük alatt Alonsóval barátságot ápoló Mark Webber ugyanakkor nem tartja valószínűnek, hogy a spanyol bevállalná, hogy újra a középmezőnyben kocsikázzon, hiszen lényegében ezért hagyta ott 2018 végén a sportágat.

Alonso 2018-as búcsúfutamán Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Alonso 2001 és 2018 között szerepelt a Forma-1-ben (2002-ben a Renault tesztpilótája volt), F1-es pályafutása utolsó öt évében azonban nem nyert versenyt, 2014 után pedig még dobogós helyezés sem jött össze neki. Mivel a három topcsapat egyike sem szerződtetné le őt 2021-re, az egyetlen valamirevaló opciója a Renault maradt, ahol 2003 és 2006 között, majd egy rövid mclarenes kitérő után 2008-ban és 2009-ben szerepelt. Webber azonban nem hiszi, hogy Alonso ugrana erre a lehetőségre.

– nyilatkozta az ausztrál expilóta az F1 Nation podcastban. – Egy tízből kilences Fernando ugyan még egyértelműen elég jó valamelyik csapatnak, de Alonso győztes típus, aki pont azért hagyta el a Forma-1-et, mert a középmezőnyben versenyzett. Elszánt volt, hogy ha nem küzdhet a dobogóért, akkor nem akar a Forma-1-ben lenni. Ez volt az utolsó üzenete. Én pedig nem látok lehetőséget számára olyan csapatban, amelyikkel dobogós helyekért harcolhat."

Webber nem hiszi, hogy Alonso újra bevállalná, hogy a középmezőnyben szenvedjen Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Zak Brown, Alonso korábbi mclarenes főnöke úgy véli, hogy

a spanyol nem kötelezné el magát három évre, ezért ő sem tartja valószínűnek, hogy a Renault-val visszatérne. Webber is hasonló véleményen van.

„Mindannyian tudjuk, hogy vérbeli versenyző, és nagyon hiányzik neki, de min van a hangsúly? – tette fel a kérdést az ausztrál. – Minden héten valami új pletyka jelenik meg. De min van a hangsúly? Lojális lesz egy új vezetéshez, aláír két-három évre, vagy csak egyre? Utóbbi esetben lehet, hogy négy hónap után már valaki mást kezdenek keresni a helyére. Annak mi értelme? Nem mondom, hogy nem lenne rá képes, de szerintem nagyon nagy kihívást jelentene neki két éven át motiváltnak maradni a középmezőnyben."