Társoldalunk:
Hírlevél

Webber: Meglepne, ha Alonso visszatérne

2020.06.15. 10:57

Mark Webber szerint nem valószínű, hogy Fernando Alonso visszatér a Forma-1-be, mivel ezt csak olyan csapattal tehetné meg, amellyel ismét a középmezőnybe kerülne.

Továbbra sem dőlt el, hogy Fernando Alonso visszatér-e a Forma-1-be, vagy sem. A kétszeres világbajnokot a Renault-val hozták szóba, miután kiderült, hogy Daniel Ricciardo jövőre a McLarenhez szerződik, konkrétumot azonban még egyik fél sem közölt. A közös F1-es jelenlétük alatt Alonsóval barátságot ápoló Mark Webber ugyanakkor nem tartja valószínűnek, hogy a spanyol bevállalná, hogy újra a középmezőnyben kocsikázzon, hiszen lényegében ezért hagyta ott 2018 végén a sportágat.

Alonso 2018-as búcsúfutamánForrás: AFP/Andrej Isakovic

Alonso 2001 és 2018 között szerepelt a Forma-1-ben (2002-ben a Renault tesztpilótája volt), F1-es pályafutása utolsó öt évében azonban nem nyert versenyt, 2014 után pedig még dobogós helyezés sem jött össze neki. Mivel a három topcsapat egyike sem szerződtetné le őt 2021-re, az egyetlen valamirevaló opciója a Renault maradt, ahol 2003 és 2006 között, majd egy rövid mclarenes kitérő után 2008-ban és 2009-ben szerepelt. Webber azonban nem hiszi, hogy Alonso ugrana erre a lehetőségre.

Meg lennék lepve [ha visszatérne]. Tudjuk, hogy Fernando rendkívüli, őrületes pályafutása volt, de többé már nincs a csúcson, ezért nehezebb lesz megcsinálnia azt, amit a múltban – nyilatkozta az ausztrál expilóta az F1 Nation podcastban. – Egy tízből kilences Fernando ugyan még egyértelműen elég jó valamelyik csapatnak, de Alonso győztes típus, aki pont azért hagyta el a Forma-1-et, mert a középmezőnyben versenyzett. Elszánt volt, hogy ha nem küzdhet a dobogóért, akkor nem akar a Forma-1-ben lenni. Ez volt az utolsó üzenete. Én pedig nem látok lehetőséget számára olyan csapatban, amelyikkel dobogós helyekért harcolhat."

Webber nem hiszi, hogy Alonso újra bevállalná, hogy a középmezőnyben szenvedjenForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Zak Brown, Alonso korábbi mclarenes főnöke úgy véli, hogy

a spanyol nem kötelezné el magát három évre, ezért ő sem tartja valószínűnek, hogy a Renault-val visszatérne. Webber is hasonló véleményen van.

„Mindannyian tudjuk, hogy vérbeli versenyző, és nagyon hiányzik neki, de min van a hangsúly? – tette fel a kérdést az ausztrál. – Minden héten valami új pletyka jelenik meg. De min van a hangsúly? Lojális lesz egy új vezetéshez, aláír két-három évre, vagy csak egyre? Utóbbi esetben lehet, hogy négy hónap után már valaki mást kezdenek keresni a helyére. Annak mi értelme? Nem mondom, hogy nem lenne rá képes, de szerintem nagyon nagy kihívást jelentene neki két éven át motiváltnak maradni a középmezőnyben."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK