Vágólapra másolva!
Lewis Hamiltonnak nem okozott gondot, hogy ismét hozzászokjon az F1-es autó vezetéséhez. A hatszoros világbajnokban ugyan voltak kétségek, de amint beült a Mercedesbe, minden aggodalom eloszlott benne.

A téli tesztek óta a Mercedes volt az első csapat, amelyik F1-es autóval pályára gurult. A brackley-iek ugyan az előírások miatt csak a két szezonnal korábbi verziót használhatták, a két pilótának azonban így is volt lehetősége felkészülni a július elején esedékes idénynyitóra.

Kedden Valtteri Bottas vezethette a 2018-as világbajnokságot megnyerő W09-est, szerdán pedig Lewis Hamilton ülhetett a volán mögé. A brit versenyző élvezte a körözést, és boldog, hogy végre visszatérhetett a pályára.

Szerdán Hamilton is pályára gurulhatott

„Amikor először elhagyom a garázst, rendre elfog az a bizonyos bizsergető érzés – mondta el a Mercedes Twitter-oldalán látható videóban. – Függetlenül attól, hogy az ember hány éve csinálja, ez mindig frissnek és újszerűnek hat. Persze ez egy régebbi autó, de akkor is fantasztikus!”

Hamilton elárulta, megfelelő programot teljesítettek, még úgy is, hogy csapattársával ellentétben ő változó időjárási körülmények között autózott.

A 35 esztendős pilóta kijelentette, gyerekkorában volt alkalma hozzászokni az esőhöz, így ezzel együtt is sikerült ráéreznie a kocsira. A hatszoros világbajnok hozzátette, a teszt előtt volt benne némi kétség, de ez azonnal elillant, amint autóba ült.

„Úgy éreztem, mintha soha nem szálltam volna ki a kocsiból, ami remek – folytatta. – Szerintem ilyen hosszú szünetnél (azt hiszem, 103 nap volt), az ember mindig megkérdőjelezi, hogy tud-e még vezetni. Remek érzés tisztában lenni azzal, hogy természetesen igen.”

A pilóták mellett a többi csapattag számára is jól jött a tesztelés, hiszen a koronavírus-járvány miatt rendkívül szigorú biztonsági protokollhoz kell tartaniuk magukat. A Mercedes természetesen ebből a szempontból is próbált felkészülni.

„A csapattal és a pilótákkal is vizsgáljuk, hogyan készüljünk fel az ausztriai futamra – fogalmazott egy másik videóban Andrew Shovlin, a Mercedes vezető versenymérnöke. – Igyekszünk megbizonyosodni arról, hogy a vírus terjedését gátoló eljárások összeegyeztethetőek a versenyzéssel kapcsolatos tevékenységeinkkel.”

Hamilton nagyon élvezte a vezetést Silverstone-ban

A brit szakember elárulta, amikor nincs lehetőségük tartani a kétméteres távolságot, az érintettek rendszerint maszkot viselnek, a garázson belül pedig mindenkit elkülönítettek. A legnagyobb kihívást az autón végzett munkálatok jelentik, hiszen ekkor a szerelők egymáshoz közel dolgoznak.

Shovlin megerősítette a csapat tájékoztatását, miszerint mindenkit leteszteltek a csapatból, az eredmények pedig kivétel nélkül negatívak lettek.

„Magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy képesek leszünk biztonságban tartani a csapatot, így folytatódhat a versenyzés, és jövő hónapban sikeres futamokon leszünk túl.”