Horner: Ha kialszanak a lámpák, ugyanolyan feszült küzdelem lesz

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Barcelona teszt
Max Verstappen of Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing during day three of Formula 1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 21, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A korábbiaktól nagyon eltérő összképet jósol a Forma-1-ben Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, de úgy véli, amikor végre elindulnak a versenyek, a küzdelem ugyanolyan kiélezett lesz, mint eddig volt.

Bő féléves kihagyás után júliustól újraindul a Forma-1 mezőnye, az Osztrák Nagydíjjal ismét elkezdődik a világbajnokság, ami várhatóan decemberig tart majd, de eleinte a megszokottaktól nagyon eltérő formában, zárt kapus versenyekkel és kisebb létszámú csapatokkal tér vissza a mezőny.

A rendhagyó szezon során a versenynaptár is különleges lesz, egyelőre csak nyolc fordulót jelentettek be, ezeket csupán hat helyszínen rendezik majd meg, így akadnak szokatlan elemek. Ezt erősítette meg Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is.

Verstappen a barcelonai teszten, február végén Forrás: NurPhoto via Getty Images/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

„Más lesz, nagyon más – idézte az Autosport. – Viszont, amikor kialszanak a lámpák, az embert ilyenkor annyira beszippantja, amivel foglalkozik, hogy már csak az számít majd, hogy mi történik a pályán. Lehet, hogy a külsőségek kissé szokatlanok lesznek, de szerintem a küzdelem ugyanolyan kiélezett lesz majd, és mindenki arra fog összpontosítani, hogy mi történik a pályán.”

Nagy kérdés, hogy milyen erőviszonyok uralkodnak majd a csapatok között azután, hogy a szezon első harmada helyett be kellett zárni a gyárakat.

Horner a Sky Sports műsorában elárulta, csak a héten adják gyártásba a Melbourne utáni futamokra szánt fejlesztéseket, és nagyon várja már, hogy újra pályára léphessen a mezőny. „Izgatottan várjuk, hogy újra versenyezhessünk, nagyszerű, hogy van már egy időpont a naptárban, amire fókuszálni lehet, és amit mindenki vár” – mondta az Autosportnak.

Horner is várja már, hogy elkezdődjön a szezon Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bull ígéretesnek tűnt az előszezoni teszteken, bár a valós versenyképességüket nem fedték fel, és Max Verstappen több alkalommal is kicsúszott, ami nehezen vezethető autóra is utalhat, Horner ennek ellenére optimista a csapat teljesítményével kapcsolatban.

„Szerintem jó autónk van az idén, nagy kár, hogy ezt Ausztráliában nem láthattuk, de az egész csapat nagyon motivált, és ez szokatlan szezon lesz. Jól felkészültünk, és jók az adottságaink, hogy ezt kezelni tudjuk.”