Társoldalunk:
Hírlevél

Zöld utat kapott az Osztrák Nagydíj, július 5-én indulhat az F1-es szezon

2020.05.30. 14:40

Nagyon úgy tűnik, hogy július elején valóban kezdetét veszi a 2020-as Forma-1-es szezon, az osztrák kormány ugyanis elfogadta az Osztrák Nagydíjra készített biztonsági protokollt.

Osztrák sajtóértesülések szerint a kormány zöld utat adott az országban július 5-ére és 12-ére tervezett Forma-1-es futamnak, így gyakorlatilag minden akadály elhárult az elől, hogy négy hónappal a tervezett rajt után végre kezdetét vegye az idei szezon. A Red Bull Ring tulajdonosa és a helyi hatóságok már jó ideje egyeztetnek az F1 vezetőivel a verseny megtartásának feltételeiről, a végső szót azonban a kormánynak kellett kimondania.

Július 5-én, Spielbergben veszi kezdetét az idei szezonForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Ahhoz, hogy Ausztria futamnak adhasson otthont júliusban, a koronavírus-járvány miatt szigorú biztonsági protokollt kellett kidolgozni. Az osztrák Die Motorprofis arról számolt be, hogy ezt a tervet a kormány átnézte és elfogadta, ezzel megadva a zöld jelzést annak, hogy Spielbergben két egymást követő hétvégén futamot rendezhessenek. 

Ami meglepő lehet, hogy a zárt kapusra tervezett eseményre a hírek szerint 500 embert beengedhetnek, noha arról még nem közöltek részleteket, hogy ez milyen formában valósulhat meg. 

Ami az óvintézkedéseket illeti, az osztrák lap a korábban már taglaltakat erősítette meg: a csapatok külön repülővel, közvetlenül a pálya szomszédságában található katonai repülőtérre érkeznek, az országba lépéskor rendelkezniük kell érvényes koronavírusteszttel, Ausztriában tartózkodásuk alatt pedig minden csapat izolálva lesz, külön neki foglalt szálláshellyel.

Elképzelhető, hogy pár száz fő a helyszínről nézheti majd a versenytForrás: Philip Platzer/Red Bull Content Pool

Az ORF.at információi szerint még a stájerországi egészségügyi igazgatóságnak és a megyei önkormányzatnak is rá kell bólintania a verseny megrendezésére, a lap szerint ez azonban már csak formaság. Ami a versenynaptár további részét illeti, annak első szakaszát várhatóan a jövő hét elején jelentik be. Ausztriából Magyarországra jöhet a mezőny, majd augusztus elején Silverstone-ban rendezhetnek dupla versenyt, noha utóbbi még erősen kétséges.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK