Vágólapra másolva!
Még egy Forma-1-es világbajnok életében sem számít gyakorinak, hogy olyan ajándékot kap, mint amilyennel Kimi Räikkönent örvendeztette meg a Ferrari a minap.

Nem mindennapi ajándékot kapott Kimi Räikkönen, a Ferrari máig utolsó világbajnoka. A 2007-es vb-győztes Instagram-sztorijában osztott meg két képet arról, ahogy svájci otthonában egy trélerről legördül az az autó, amellyel eddigi utolsó győzelmét szerezte a Forma-1-ben. Az SF71-H a második fotó tanúsága szerint a finn versenyző krosszmotorjai között kapott helyet.

Räikkönen nézi, ahogy 2018-as Ferrarija legördül a trélerről Forrás: Kimi Räikkönen Instagram

2018 október 21-e vélhetően minden Räikkönen-drukker emlékezetében élénken él, ugyanis ez volt az a nap, amelyen kedvencük rekordot döntött az USA Nagydíjon,

113 futammal legutóbbi győzelme után tudott ugyanis ismét nyerni a Forma-1-ben.

Ekkor már tudni lehetett, hogy a vörösökhöz 2014-re visszatérő Jégember a következő szezontól az Alfa Romeónál versenyez, papíron tehát az austini futammal együtt még négy esélye volt arra, hogy addig húsz győzelméhez hozzátegyen még egyet.

Gumielőnyének is köszönhetően már a rajtnál lehagyta a pole-ból induló Lewis Hamiltont, majd amikor ultralágy gumijai elkezdték feladni a küzdelmet, remekül védekezett a Mercedes lágy Pirelliken támadó pilótája ellen. Ez később kulcsfontosságúnak bizonyult a győzelem megszerzésében.

Ez lett az autó helye Forrás: Kimi Räikkönen Instagram

Természetesen nem Räikkönen az első Ferrari-pilóta, aki megkapja ajándékba valamelyik autóját, a maranellóiak például Michael Schumachernek is elküldték azt a modellt, amellyel a 2006-os Brazil Nagydíjon, utolsó ferraris futamán versenyzett. A versenyautói begyűjtésének legnagyobb mestere azonban minden bizonnyal az a Fernando Alonso, akinek szerződéseiben előre ki volt kötve, hogy minden évben kapnia kell egy példányt az aktuális modellből.