Társoldalunk:
Hírlevél

A futamot törölték, de a Ferrari pilótája így is száguldozott Monacóban

2020.05.25. 06:35

Monacóban mindennapos látványnak számítanak az egzotikus sportautók, az azonban még arrafelé is ritka, hogy valaki 240-nel repesszen egy utcai Ferrarival a házak között. Charles Leclerc azonban pont ezt tette.

Noha Forma-1-es autók nem száguldozhattak Monaco utcáin az elmúlt hétvégén, miután az idei Monacói Nagydíjat a koronavírus-járvány miatt törölték, a mezőny egyik pilótája néhány órára mégis birtokba vehette a hercegség utcáit.

Az illető nem más, mint a helyi születésű és jelenleg is Monacóban élő Charles Leclerc, aki egy SF90 Stradalét hajtott meg a Forma-1-es futamnak otthont adó aszfaltcsíkon, tette mindezt a francia rendező, Claude Lelouch "Le Grand Rendez-vous" című rövidfilmjének forgatásán.

Leclerc a Massenet-kanyar előtti emelkedőn, miközben a rendező filmezi - a képre kattintva GALÉRIA nyílikForrás: Felien Verot Pixel

A Leclerc vezette hibrid Ferrari főszereplésével készülő alkotás a Lelouch által rendezett 1976-os "C'était Un Rendez-Vous" című rövidfilm remake-je lesz. A több mint 40 évvel ezelőtti változatban 8 perces száguldást láthatunk Párizs utcáin keresztül, menet közben érintve a város nevezetességeit. A film végén kiderül, hogy a főhös (maga Lelouch) randevúra sietett a barátnőjéhez, aki egyébként a való életben is a párja volt.

Az eredeti alkotás attól vált igazán híressé, hogy totálisan illegális módon született, Lelouch ugyanis nem kapta meg a kért engedélyt a forgatáshoz,

így az útvonalat sem zárták le neki, ő azonban mégis úgy döntött, hogy Mercedes 450 SEL-jének első lökhárítójára szerel egy 35 mm-es kamerát, majd egy augusztusi hajnalon végigszáguld Párizs utcáin. És hogy mi köze a Ferrarinak mindehhez? Csupán annyi, hogy a rendező a hatás kedvéért Ferrari 275GTB-jének hangját keverte a felvételek alá, és mivel az autóból nem látunk semmit, könnyen hihetjük, hogy a legendás sportkocsi elején csücsülünk.

A Ferrari által közzétett videó ad egy kis ízelítőt a forgatásból

A június 13-án bemutatásra kerülő új filmet természetesen már engedéllyel forgatták le, Monaco utcáit vasárnap reggel 6:45 és 9 óra között lezárták, hogy Leclerc zavartalanul száguldozhasson. A végeredmény is a mai követelményeknek megfelelő lesz, az SF90 Stradalét több kamerával is felszerelték, valamint kívülről is filmezték. „Elképesztő nap volt és élmény, az autót hihetetlen vezetni, annyira erős” – lelkendezett Leclerc, miután kiszállt az 1000 lóerős szörnyetegből.Az elején egy kicsit tartottam a négykerék-meghajtástól, de meg kell mondanom, nagyon lenyűgözött, szórakoztató vezetni. Az autó hátulja így is elég sokat mozgott, de mindig könnyen kordában lehetett tartani. Ez tette szórakoztatóvá, különösen egy ilyen pályán. Városban normál esetben soha nem nyomom neki ennyire, a mai azonban óriási élmény volt, nagyon-nagyon élveztem."

Claude Lelouch (balra), Leclerc (középen) és Albert herceg - a képre kattintva GALÉRIA nyílikForrás: Felien Verot Pixel

A Ferrari által kiadott sajtóközlemény szerint a monacói pilóta a 240 km/h-s sebességet is elérte az utcai sportkocsival, amit Albert herceg is átélhetett, ugyanis ő is szerepelni fog a filmben. A helyszínen tekintette meg a forgatást John Elkann, a Ferrari elnöke is, de még a Monacóban élő Valtteri Bottas is látta, ahogy kollégája száguldozlk, ki is tett az Instagramra egy, a lakása ablakából készült videót a monacói pálya célegyenesében elsüvítő Ferrariról. A szükséges óvintézkedéseket minden résztvevő betartotta és az idő nagy részében maszkot viselt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK