Társoldalunk:

A Ferrari már télen megkereste Sainzcot, hogy igazoljon Vettel helyére

2020.05.23. 11:18

Carlos Sainz elmondta, hogy a Sebastian Vettel utódját kereső Ferrari már a tél folyamán felvette vele a kapcsolatot, majd részleteket is elárult a tárgyalások menetéről.

A 2021-től a Ferrarinál versenyző Carlos Sainz hosszabb interjút adott a Forma-1 hivatalos honlapjának arról, hogy mi zajlott a háttérben a Scuderiához szerződését megelőző időszakban. Az idei szezont még a McLarennél töltő spanyol elárulta, mikor kereste meg a csapat vezetőit azzal, hogy Maranellóból érdeklődnek iránta, valamint azt is elmondta, mit szóltak főnökei, amikor megköttetett a szerződés a vörösökkel.

Sainz azonnal értesítette csapatát, amint a Ferrari megkereste őt azzal, hogy leigazolnák Vettel helyéreForrás: AFP/Lluis Gene

Sainz a 2020-as szezon végéig szerződéssel rendelkezik a McLarennél, saját elmondása szerint pedig ennél hosszabb távra tervezett a csapattal, már a 2021-es és 2022-es idényre is gondolkodott előre, amikor a Ferrari megkereste. Hogy pontosan mikor kezdtek érdeklődni iránta a Sebastian Vettellel szakító olaszok, nem árulta el.Nem fogok pontos dátumot mondani, de annyit elmondok, hogy a 2019-es és 2020-as szezon közötti tél folyamán kerestek meg. Amint ez megtörtént, engedélyt kértem Zak [Browntól, a McLaren ügyvezető igazgatójától], hogy komolyabban beszélhessek a Ferrarival."

Sainz többször hangsúlyozta, hogy a legfontosabb az volt a számára, hogy a teljes folyamat őszinte és nyitott legyen mindhárom fél között, az pedig nagyon büszkévé teszi, ahogy a McLarennél kezelték a helyzetet. „Azt meg kell érteni, hogy versenyzőként nagyon szigorú feltételeket kell betartanunk, amelyek a szerződésünkben szerepelnek. Abban a pillanatban, ahogy a Ferrari elkezdett érdeklődni irántam a 2021-es szezonra, azonnal szóltam Zaknek. Pozitív volt a hozzáállása, azt mondta, »rendben, ha ilyen lehetőség adódik előtted, engedjük, hogy beszélj a Ferrarival, és maradjunk kapcsolatban, hogy mik a fejlmemények«."

Sainz főnökei egy pillanatig sem álltak a Ferrarihoz szerződésének útjábaForrás: AFP/William West

A spanyol versenyző elárulta, hogy Brown és Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke szerette volna, ha minél előbb megállapodik a Ferrarival. „A saját és a csapat érdekeit is nézniük kellett, azaz válaszra volt szükségük arra az esetre, ha szerződtetniük kell valakit a helyemre. Ezért mindent meg kellett siettetni egy kicsit azért, hogy minden résztvevő érdekében a lehető leghamarabb döntés születhessen."

Amikor lezárultak a tárgyalások, a főnökei csalódottak voltak, hogy elmegy, de örültek is a sikerének. Örültek nekem, gratuláltak, boldogok voltak. Azt mondták, hogy megérdemlem és biztosan jól fogok teljesíteni. Jó ilyesmit hallani az embernek a főnökeitől – mondta Sainz, majd előrebocsátotta, hogy Ferrari-pilótaként is szorítani fog a McLarennek. – Higgyék el, jövőre, amikor már a Ferrarinál leszek, semmi nem tenne boldogabbé, mint látni a McLarent visszatérni a Forma-1-es dobogó tetejére. Úgy érzem, hogy a McLaren mindig is az élmezőny részese volt, a csapat és a Forma-1 rajongójaként imádnám, ha visszatérnének oda."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK