Alonso jövőre versenyezni fog, de nem biztos, hogy az F1-ben

Forma-1, Olasz Nagydíj, péntek, Alonso, McLaren
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06: Fernando Alonso of Spain and McLaren F1 looks on in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 06, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Videós interjúval nyitotta meg Fernando Alonso a Read Madrid egyetemének egyhetes kurzusát. A spanyol autóversenyző beszélt a klubhoz kötődő rajongásáról is, valamint arról, hogy a közeljövőben újra a pályaversenyzés felé fordul.

Sebastian Vettel jövője mellett Fernando Alonso esetleges visszatérése a Forma-1-es átigazolási piac két központi kérdése. A spanyol pilótával kapcsolatban olyan hírek is érkeztek, hogy szinte biztosan a Renault versenyzője lesz 2021-től, ő azonban a Real Madrid egyeteme, az Universidad Europea által szervezett egyhetes kurzus megnyitóján azt mondta, még nem alakult ki a jövő évi programja.

Alonso egy videós interjú során jelentkezett be, a beszélgetést a klublegenda Emilio Butragueño vezette, de a kétszeres F1-es és egyszeres WEC-világbajnok a hallgatók kérdéseire is válaszolt. Mindkét esetben felmerült, hogy Alonso milyen tervekkel készül a koronavírus utáni időszakra, és visszatekintett az év eleji kalandjára is a Dakar-ralin.

Alonso a tavalyi Olasz Nagydíjon Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„Új kihívásokat és lehetőségeket kerestem a következő évekre nézve, és a Dakar kihívását választottam. Olyan volt, mintha feldobtam volna egy érmét, hogy kiderüljön, élvezem-e egy ennyire más autó vezetését. Pozitív élmény volt, biztos vagyok abban, hogy a jövőben újra megpróbálom, de a következő két-három évre kiváló fizikai állapotba hoztam magam, és a motivációm is az egekben van” – idézte a klub honlapja.

Butragueño kérdésére válaszolva Alonso tagadta, hogy már konkrét megállapodást kötött volna az F1-es visszatéréssel kapcsolatban, és megerősítette azt is, hogy részt vesz az Indianapolis 500-on, ahol újabb kísérletet tesz az autósportok tripla koronája elhódítására, miután 2005-ben és 2007-ben megnyerte a Monacói Nagydíjat, 2018-ban és 2019-ben pedig a Le Mans-i 24 órás versenyt.

Alonso a Renault színeiben nyert először a Forma-1-ben a 2003-as Magyar Nagydíjon, 2005-ben és 2006-ban világbajnok is lett Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Láttam, hogy bizonyos gyakorisággal megjelenik a nevem az újságokban és a hírekben, de a valóság az, hogy nincs semmi újdonság, nem kommunikálhatok nagy bejelentésről – idézte a La Gazzetta dello Sport. – Ahogy korábban is említettem, csak annyit mondhatok, hogy a legmagasabb mentális és fizikális szinten vagyok, ebből következően ismét nagy kihívásokat keresek.

„Augusztus 23-án rajthoz állok az Indianapolis 500-on, utána a 2021-es évre készülve ismét újratöltöm az akkumulátoraimat” – összegzett. Alonso álláspontját visszhangozta kedden az AS című sportlap is, ami arról ír, hogy a spanyol pilóta visszacsábítása segíthet a Renault-nak fenntartani az F1-es szereplést, és Alonso leigazolása jó üzenet lenne az autógyár menedzsmentje felé.