Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo káoszra számít az F1-es szezonnyitón

2020.05.18. 12:44

Daniel Ricciardo úgy véli, hogy egyes pilótáknak túl sok lesz a szezonrajt jelentette adrenalinlöket, és kissé túl lelkesen vetik majd bele magukat a küzdelembe, ami problémákat eredményezhet.

Többen elmondták már a véleményüket arról, hogy milyen kihívás elé állíthatja a pilótákat a koronavírus miatti hosszú kihagyás. Most Daniel Ricciardo is beállt a sorba, és kifejtette, szerinte mire számíthatunk a várhatóan július 5-én megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon. A 2021-től már a McLarennél versenyző ausztrál szerint mindenből kapni fogunk egy kicsit.

Káoszra számít az első versenyenForrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Vannak, akik szerint a pilóták teljesítményén meglátszik majd, hogy régóta nem versenyeztek, és egy kicsit "rozsdásak" lesznek, míg mások szerint egyből fel fogják tudni venni a tempót.

Ricciardo úgy véli, ilyen is meg olyan is lesz, és akadnak majd, akik talán egy kicsi túllelkesedik a versenyzés újraindulását.

„Lesz némi káosz, de remélhetőleg minden az irányításunk alatt marad – nyilatkozta a BBC 5 Live-nak. – Amikor káoszról beszélek, nem úgy értem, hogy mindenfelé összetört autók lesznek, inkább arra gondolok, hogy mindenkinél jelen lesz a berozsdásodás, az érzelmek, az izgalom és a lelkesedés kombinációja. Mindenki készen fog állni arra, hogy versenyezzen. Lesznek pilóták, akik képesek lesznek ilyen adrenalinszint mellett teljesíteni, és lesznek, akik nem."

Az F1-ben vakmerő és rendszerint sikeres előzéseivel hírnevet szerző Ricciardo ezen a téren is sokszínűségre számít és úgy gondolja, hogy ha valahol, akkor az előzések terén lehetnek gubancok. „Ez a helyzet szülni fog pár bátor előzést, néhányan pedig el fogják számolni magukat. Egy kicsit lesz mindenből, ebben biztos vagyok."

Több lesz a vakmerő és félresikerült előzés Ricciardo szerintForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Ami a fizikális oldalt illeti, Ricciardo szerint azzal neki személy szerint nem lesz problémája, azoknak viszont, akik csak nemrég mutatkoztak be az F1-ben, lehetnek gondjaik.Ha ez lenne az első vagy a második évem az F1-ben és még nem lennék teljesen hozzászokva a terheléshez, akkor a válaszom az lenne, hogy igen, lesznek fizikális gondjaim. Idővel azonban észrevettem, hogy a téli tesztelés is egyre kisebb megrázkódtatást jelent a testemnek. Ez általában jó referencia, a karrierem korábi szakaszában az első nap után mindig kivoltam tőle. A testem mostanra azonban eléggé tapasztalt ahhoz, hogy minden rendben legyen. Az újoncok és a másodévesek kicsit jobban meg fogják érezni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK