Ferrari: Vettelből nem veszett ki a versenyzés iránti szenvedély

Forma-1, Mattia Binotto, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari
German 4 time World Champions Sebastian Vettel of Formula 1 team Scuderia Ferrari and Italian Scuderia Ferraris Mattia Binotto guest during Italian sunday night TV program Che Tempo Che Fa, on air on public Italian TV Rai2, 16 February 2020 (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Mattia Binotto úgy véli, Sebastian Vettel még mindig lelkesedik az F1 iránt, ezért jövőre is marad a sorozatban. A Ferrari csapatfőnöke úgy véli, Carlos Sainz leigazolásával reagáltak a világ változásaira, és egy viszonylag fiatal, megbízható csapattársat hoztak Charles Leclerc mellé.

Ez a hét egyértelműen az átigazolási hírekről szólt a Forma-1-ben. A lavinát Sebastian Vettel és a Ferrari szakítása indította el, miután nyilvánosságra hozták, hogy a négyszeres világbajnok az idei év végén távozik az istállótól. Két nappal később az is kiderült, hogy a német pilóta helyére Carlos Sainz érkezik a McLarentől.

Mattia Binotto, a maranellóiak csapatfőnöke korábban kijelentette, megbeszélték a helyzetet Vettellel, és arra jutottak, hogy mindkét félnek szüksége van a váltásra. A svájci szakember ezúttal is megerősítette, hogy minden szempontból jó döntést hoztak. Ami pilótája jövőjét illeti, a Ferrari csapatfőnöke szerint a négyszeres világbajnok még mindig lelkesedik az F1 iránt.

Binotto szerint Vettelből nem veszett ki a szenvedély Forrás: NurPhoto/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Kizárólag Seb tudja, hogy mit fog csinálni – nyilatkozta az olasz Sky Sportsnak. – Ő remek versenyző, és jó döntést fog hozni. Úgy vélem, megvan benne a szenvedély, ezért továbbra is szeretne versenyezni. Emellett persze van pár dolog, amit át kell gondolnia.” Binotto hozzátette, a szakítás ellenére idén erős teljesítményt vár Vetteltől, a jó viszonyt pedig az elválás után is szeretné megőrizni.

Sainz leigazolásával a Ferrari 1968 óta a legfiatalabb átlagéletkorú pilótapárossal fogja megkezdeni a 2021-es szezont.

Ráadásul valószínű, hogy 2007 után először lesz két olyan versenyzőjük, akik korábban még nem voltak világbajnokok. Binotto szerint átgondolt döntés született, ami reagál a világban bekövetkezett változásokra.

– magyarázta. – Kockáztattunk, de ezt örömmel tettük, mert új fejezetet szeretnénk kezdeni. Az út kemény lesz, de csak fiatalok alkalmazásával érhetünk célba, nemcsak a pilóták, hanem a szerelők esetében is.”

Binotto jó csapatjátékosnak és megbízható versenyzőnek tartja Sainzot Forrás: AFP/William West

A Ferrari F1-es csapatát tavaly óta irányító szakember elmondta, Sainz intelligens versenyző és remek csapatember, aki keményen dolgozik, így Leclerc csapattársaként az istálló hasznára fog válni. Hozzátette, a spanyol pilóta remekül teljesített eddigi öt szezonjában, a futamai többségén pedig célba ért, amivel rengeteg pontot szerzett aktuális csapatának.