Wolff csak Hamiltonnal beszél rendszeresen pilótái közül

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes, Toto Wolff
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates with Mercedes GP Executive Director Toto Wolff in parc ferme during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma-1-es istállójának csapatfőnökét több mindenre is megtanította a koronavírus miatti kényszerszünet. Toto Wolff rájött arra, hogy nem baj, ha nincs mindig telezsúfolva a naptára, és nincs minden napja előre megtervezve. Az osztrák üzletember két pilótájának, Valtteri Bottasnak és Lewis Hamiltonnak is hagyja, hogy a maguk módján készüljenek a várhatóan júliusi szezonkezdetre.

A Mercedes motorsport-igazgatójaként és az F1-es istálló csapatfőnökeként Toto Wolff elfoglalt ember, a koronavírus-járvány érkezésével azonban ő is karanténba kényszerült családjával, és a teendőlistája is rövidebb lett. Természetesen a munkától nem szakadt el teljesen, a gyárleállás alatt is foglalkoznia kell a Mercedes F1-es jövőjét érintő kérdésekkel, de elmondása szerint megtanulta értékelni a nyugodtabb életet.

Wolffnak jót tett a szünet Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„A koronavírus azt tanította nekem és a feleségemnek, hogy valójában élvezetes lehet visszavenni egy kicsit a tempóból – nyilatkozta a Mercedes által közzétett videóban a csapatfőnök ausztriai otthonukból. – Az elején nagyon nehéz volt alkalmazkodni, olyan elfoglaltságokkal töltöttük meg a napjainkat, amelyek nem voltak tiltottak, és megpróbáltunk elfoglaltak maradni, konditerembe járni, futni, biciklizni, és nyilván még a Forma-1-gyel kapcsolatos dolgok is ott voltak. Néhány hete azonban újraterveztünk, én találtam magamnak időt arra, hogy visszatekintsek, időt arra, hogy élvezzem a három éves fiammal és a két nagyobb gyerekemmel töltött pillanatokat. Sokat voltunk a szabadban, szerencsénk volt az időjárással is. Nekem ez új élmény volt. 25 éve csak dolgozom, és egyetlen időszakra sem emlékszem, amikor két hétnél többet töltöttem el ugyanott.

Wolff ugyanakkor tisztában van vele, hogy a járványnak még nincs vége, sokan szenvednek. „Megfontoltnak kell lennünk, mivel a vírus továbbra is sok életet követel, akár mi magunk is fertőzöttek lehetünk, vagy valaki a családunkban. Kivételezettek vagyunk, hogy olyan környezetben lehetünk, ahol ki tudunk menni a szabadba. Nem szabad felhőtlenül örülnünk, mert ez egy komoly helyzet."

Wolff és Hamilton rendszeresen beszélnek Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A szezon várhatóan július 5-én, Ausztriában veszi kezdetét, ekkor gördülhetnek pályára először az autók a februári barcelonai tesztelés óta. A versenyzőknek jelenleg tehát nincs más feladatuk, mint fittnek maradni és készülni a rajtra. Wolff elmondta, hogy csak Lewis Hamiltonnal szokott rendszeresen kommunikálni, ami annak tükrében nem meglepő, hogy Bottasnak év eleje óta új barátnője van az ausztrál profi kerékpáros Tiffany Cromwell személyében, a közösségi oldalainak tanúsága szerint pedig ideje nagy részét vele tölti. „Ha nincs semmi sürgős, akkor a versenyzőkre hagyom, hogy csinálják a dolgukat és hogy akkor kommunikáljunk, amikor ők akarnak” – mondta Wolff.

„Azt hiszem, hogy Valtteri most megfelelő partnerre lelt a biciklizéshez – reagált Wolff arra a humoros felvetésre, hogy Bottas lehet nem is az F1-es szezonnyitóra, hanem a Tour de France-ra készül. – Persze profivá válni més tészta, de biztos vagyok benne, hogy kemény ellenfélre lelt a barátnőjében úgy, ahogy én Susie-val a gokartpályán."