Alonso tárgyal a Renault-val a visszatérésről

WEC, Fernando Alonso, Toyota, Sebring
SEBRING, FL - MARCH 13: Fernando Alonso of Spain and Toyota Gazoo Racing on March 13, 2019 in Sebring, Florida. (Photo by James Moy Photography/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Marca és az Auto Bild is arról számolt be, hogy Fernando Alonso tárgyalásokat folytat a Renault Forma-1-es istállójával egy 2021-es versenyzői ülésről.

Sebastian Vettel szakítása a Ferrarival kétségtelenül az idei év egyik legnagyobb Forma-1-es vonatkozású híre, de hasonlóan nagyot szólna Fernando Alonso visszatérése is. A kétszeres világbajnok a 2018-as szezon végén fordított hátat a sportágnak, miután a Ferrarit elhagyva négy sikertelen szezont töltött a McLarennél.

A spanyol azóta főként hosszú távú sportautó-versenyeken vett részt, megnyerte a Daytonai 24 órást és a Le Mans-i 24 órást is, valamint másodszor is nekiugrott az Indy 500-nak. Egy ideje már pedzegeti, hogy nem zárta ki a visszatérés lehetőségét a Forma-1-be, az átigazolási piac felbolydulásával pedig lehet, hogy eljött az újabb esélye.

Alonso két év kihagyás után visszatérhet az F1-be Forrás: Getty Images/TOYOTA GAZOO Racing/Toyota Gazoo Racing

Alonso 2001-ben, a Minardi színeiben mutatkozott be az F1-ben. Kimagaslóan jó szezonja után kihagyott egy évet, hogy a Renault tesztpilótája legyen, majd az enstone-iakkal tért vissza 2003-ban. A franciákkal 2005-ben és 2006-ban vb-címet nyert, majd a McLarenhez igazolt, ahonnan egy idény után el is jött, hogy 2008-ban és 2009-ben ismét a Renault-nál vezessen, majd onnan szerződjön a Ferrarihoz.

A jelek szerint könnyen előfordulhat, hogy másodszor is visszatér egykori sikerei színhelyére.

Daniel Ricciardo McLarenhez szerződése felszabadított egy ülést a Renault-nál 2021-re, a Marca és az Auto Bild pedig egybehangzóan állítja, Alonso a legesélyesebb a pozícióra. Utóbbi odáig ment, hogy gyakorlatilag megköttetettnek minősítette a szerződést.

A Marca információi szerint az F1 tulajdonjogait birtokló Liberty Media is örülne a kétszeres világbajnok visszatérésének, amit olyannyira szeretnének, hogy hajlandóak lennének állni Alonso renault-s fizetésének egy részét.

Ez nagy segítség lenne a franciáknak, akik Daniel Ricciardóval épp most fürödtek be, hiába hozták az ausztrált a csapathoz óriási fizetésért cserébe. A spanyol sportnapilap szerint az Alonso és a Renault közötti megállapodást már a júliusi szezonnyitó Osztrák Nagydíj előtt bejelenthetik.

Alonso legutóbb 2009-ben vezetett Renault-t a Forma-1-ben Forrás: Getty Images/2009 Getty Images/Clive Mason

A másik versenyző, akit szóba hozta a megüresedett hellyel a Renault-nál, nem más, mint Sebastian Vettel. A négyszeres világbajnok előtt jelenleg ez az egy opció tűnik reálisnak arra, hogy 2021-ben is a mezőny tagja legyen, az Auto Bild szerint a német azonban kockáztat, és megpróbálja elcsenni Valtteri Bottas ülését a Mercedesnél.